Kilde |
Dette var et spørsmål jeg fikk under siste vektoppdatering. Og det kan jeg selfølgelig fortelle om!
En typisk dagsmeny:
Frokost: 2-3 hardkokte egg med 1 ss hjemmelaget majones og bittelitt himalayasalt. (Spiser jeg frokost veldig tidlig funker det best med 3 egg, spiser jeg frokost senere holder det med 2)
Lunch: fisk, grønnsaker og fett. For eksempel:
- 1 boks makrell i tomat med majones og 0,5 paprika
- 1 stykke laks m grønnsaker og en dæsj rømme
- 0,5 avokado med reker
- eggerøre stekt i smør/ghee
- tunfisksalat
- middagsrester
Middag: kjøtt eller fisk, grønnsaker og saus/dressing
Kvelds: 2 lavkarboknekkebrød (feks disse) med pålegg (kjøttpålegg og majones, eggesalat, ost el lign.)
Mellommåltid: grønnsaksstaver med eller uten dipp
Drikke: vann, kaffe m fløte/kokosmelk, grønn te m rooibos og annen te.
Ellers så unner jeg meg litt mørk sjokolade i helgene (hjemmelaget eller 70%) og litt nøtter, men prøver å unngå å bake for mye lavkarbokaker osv nå. Man går ikke nødvendigvis opp i vekt, men forhindrer ofte vektnedgang.
Som du ser så prøver jeg å spise så mye fisk som mulig til lunch. Det gjør at jeg får i meg mye omega 3. Vi er ellers tomme for grønne pulver for øyeblikket, så nå tar jeg kun D-vitaminer som tilskudd.
Håper dette var til hjelp. :)
4 kommentarer:
Flink du er :)
Takk for tips. For tiden har jeg helt mistet inspirasjonen og det blir lavkarbobrød fra Funksjonell mat med en liten boks med makrell i tomat på. Orker ikke tenke på hva jeg skal spise, sliter nok med å finne ut hva jeg skal ha på meg :D Men må nok forsøke å kutte ut litt "korn" for det kan vel være litt hemmende det også. Og nå trenger vi litt seriøs vektnedgang her etter 6 mnd stabilt sideleie...
Man kan gå litt matlei ja. Jeg har hatt perioder med bare knekkebrød... Men har funnet tilbake noe av kjøkkeninspirasjonen.
Lykke til Catje!
Takk Nina Bakke :)
Legg inn en kommentar