06 desember 2011

Knekkebrød med supermat


Jeg lager mye knekkebrød for tiden. Har nok en tendens til å få dilla på et eller annet, og nå er det altså knekkebrød. I disse hadde jeg lyst til å fokusere litt på supermat. Supermat er matvarer som regnes som ekstra næringsrike, og som i tillegg har medisinske kvaliteter.

I knekkebrødene brukte jeg:

Bland og la det stå og svelle en stund. Det kan være du må ha oppi mer vann da spesielt chiafrø og linfrø trekker til seg mye vann. Smør utover en stekeplate med en slikkepott og stek på 160 grader i 15-20 min, og så på 100 grader på rist til de er tørre. 



Hampfrø:
  • Inneholder alle de 9 livsviktige aminosyrene kroppen selv ikke produserer, eller ikke produserer nok av
  • Inneholder mest omega 3 og 6 av alle frøsorter
  • Eksepsjonelt høyt innhold av proteiner, 30,6 % (til sammenligning inneholder kyllingfilet 27,9%)


Chiafrø:
  • Rik på omega 3 og 6 (forhold 3:1), Dobbelt så høyt proteininnhold som andre frø og nøtter, og en rik kalsiumkilde.
  • Hindrer dehydrering
  • Øker forbrenningstiden på komplekse karbohydrater, og virker dermed stabiliserende på blodsukkeret

Linfrø:
  • Høyt innhold av omega 3
  • Inneholder magnesium, kalsium,  kalium, forsyre, kobber, forfor, vitamin B6 og vitamin K
  • Styrker benbygningen
  • Beskytter mot brystkreft og prostatakreft
  • Gir glansfullt hår, myk hud og sterke negler

Mer info om supermat her



10 kommentarer:

Elin sa...

Disse knekkebrødene er fantastiske. En flott oppskrift. Masse god saker i dem, og de smaker helt sikkert veldig godt :-)

lovelyliller.com sa...

mmm deilige de knekkebrødene så ut :D

Tove sa...

Spennede oppskrift. Kan man få kjøpt chiafrø og hampfrø på nettet?

levtil100.no sa...

herlig!! de må jo testes ut!

Helen sa...

Tove - ja det er bare å klikke på linkene i oppskriften. :) (blå tekst er linker)

Lill-Hege sa...

Bakte akkurat disse! Tusen takk for oppskriften!
Har nettopp funnet ut at jeg reagerer på mel, så har slitt med å finne en bra oppskrift på knekkebrød. DEnne var suveren, første platen jeg lagde ble nok litt for tynn for den smuldret veldig lett. Men den jeg lagde tykkere ble fantastisk :) Takk

Helen sa...

Jeg er tom for disse for øyeblikket, men jeg ser på bildet at mine er nokså tykke ja. Så gøy at oppkskriften fallt i smak!

Anonym sa...

Kjempegode knekkebrød:)ny favoritt og fin avveksling fra de eg alltid lager:)

Meen..lurer på en ting. Kjempefin nettside..men hvorfor må du ha reklame for slankepiller på siden...som helt sikkert er humbug :(

Elisabeth Borgund sa...

Hei. Jeg har laget en oppskrift som ligner veldig på denne, men har også bla fiberhusk og mandler i. Nydelig :) Men er det ikke slik at hempfrø helst ikke skal varmes opp pga næringsstoffene ?

Helen sa...

Jo det har du rett i. Maks 160 grader. Har endret oppskriften!Supert du sier i fra! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...