27 mai 2011

Grønn morgendrikk


Hvorfor vil jeg drikke grønn supermat hver morgen? Jo, jeg vil ha mer energi og bedre helse, og jeg vil at det første kroppen får hver dag er høykonsentrert næring! 

Min grønne morgendrikk består av:
 • 0,25 ts Kamut hvetegress
 • 0,25 ts Spirulina
 • 1 dl vann
 • 1 dl eplejuice
Jeg blander alt bortsett fra eplejuice med en melkeskummer. (Grunnen til at jeg venter med eplejuicen er rett og slett for at det ikke skal skvulpe over når jeg bruker melkeskummeren i et lite glass. Bland så oppi eplejuice til du syns smaken er ok. Eplejuicen kamuflerer evt vond smak, men du kan gjerne drikke det med bare vann også selfølgelig. :)

Det er lurt å begynne med et grønt pulver om gangen. Så ser du lettere hvordan kroppen reagerer på hver enkelt av dem. Begynn med 0,25 ts, og øk forsiktig til full dose (les på glasset, ofte er det 1 ts).

Det er også en fordel å drikke den på tom mage 20 min før frokost - så er næringsopptaket optimalt.


Jeg finner at hvetegress og spirulina både blir anbefalt og ikke anbefalt for gravide, så er du i tvil - vent til du er ferdig med svangerskap og amming! Men les gjerne resten av dette innlegget om du ikke er gravid også, her er det nyttig info for alle. :)

Jeg har altså valgt å spise hvetegress og spirulina nå, men er litt forsiktig i doseringen på grunn av at jeg altså er gravid. Og personlig anser jeg dette som trygt, både for meg og for babyen i magen, og har ikke opplevd noen bivirkninger.

De jeg har valgt å vente med er chlorella og aloe vera. Disse begynner jeg med når fødselen er overstått. Skal da begynne med små doser, og øke forsiktig. (Mer om hvorfor jeg venter med dem finner du lenger ned...) 


Så hva gjør denne grønne supermaten for kroppen? 

Jeg har skrevet om alle disse før i dette innlegget, men jeg tar en oppsummering:

Kamut hvetegress:
 • Inneholder 70% klorofyll som bekjemper skadelige bakterier
 • Inneholder også alle essensielle aminosyrer, hundrevis av enzymer (som ikke finnes i annen mat) og en mengde mineraler og vitaminer
 • Inneholder mer vitamin C enn appelsin og dobbelt så mye vitamin A som gulrot
 • Inneholder ikke gluten
 • Virker avgiftende på kroppen
 • Virker positivt på allergier, asma, kroniske søvnproblemer, forstoppelse, soppinfeksjoner
 • Er alkalisk og vil derfor virke positivt inn på syre- base balansen i kroppen
 • Styrker konsentrasjonen og det mentale fokuset
 • Usikkerhet rundt inntak ved graviditet og amming
Spirulina:
 • Bekjemper bakterier
 • Motvirker allergier
 • Positivt for hud, hår og negler
 • Øker utholdenhet og energinivå
 • Trygt for barn i følge FN og WHO!
 • Usikkerhet rundt inntak ved graviditet og amming
Aloe vera:
 • Styrker immunforsvaret
 • Betennelseshemmende
 • Renser tarmen og regulerer mage.
 • Bør unngås av gravide da noen studier tyder på at aloe vera kan føre til fødselskramper. Kan også hemme produksjonen av morsmelk, så begynn med litt og øk dosen forsiktig og slutt hvis melkeproduksjonen går ned. 
Chlorella:
 • Styrker imunsforsvaret
 • Sterkt rensende på avfallstoffer i kroppen
 • Bør unngås av gravide pga stor utrenselseseffekt, men kan inntas i små doser av ammende da avfallstoffene skilles ut gjennom fordøyelsessystemet fremfor lymfen. 


Virkningen hvetegress og spirulina har hatt på meg har vært litt begrenset. Det har nok med graviditetshormoner å gjøre, og det at jeg inntar lav dose. MEN - har ikke vært syk siden jeg begynte med dem! (Jeg er ellers OFTE forkjølet). Som du ser over så bekjemper både hvetegress og spirulina bakterier. :)

Men min mann har blitt som en duracell kanin med veldig gode batterier! :D Han strutter av energi som varer hele dagen, og merker STOR forskjell på før og etter at han begynte med dem. Så jeg gleder meg til etter fødselen da jeg regner med jeg også får ta del i den opplevelsen. :) (I hvert fall etter hvert når ammetåka har lettet litt og jeg begynner å få litt orden på søvn og amming..). :)Drikker du grønn morgendrikk? Hva har du i din? 


Kilder:

9 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

neeeei,må vell kansje begynne igjen jeg også?

Lille Hvitløk sa...

Takk for god informasjon! :) Det kan være vanskelig når noe er anbefalt et sted, og ikke anbefalt et annet. Noen ganger er ikke ting anbefalt rett og slett fordi man ikke har bevis for at det er bra. Men heller ikke bevis for at det er dårlig. Jeg har gått innom flere helsekostbutikker og spurt, og fått svar forskjellige som natt og dag! Men de sier vel i hovedsak det samme som deg; litt grønt går greit, bare man holder seg unna chlorella :)

Helen sa...

Lovelyliller - har du det topp uten, så er det ingen fare med å forlenge pausen litt... ;)

Lille hvitløk - ja ikke lett å bli klok på rådene man får. Så derfor bestemte jeg meg for at dette lille jeg spiser er ok, så kjenner jeg godt etter om jeg får noen bivirkninger eller ikke. :)

Heidi P sa...

Jeg også dreiv med dette og spirulina har jeg brukt siden februar, men hvetegress tilsatte jeg må i det siste og lider av hodepine hver dag aner ikke om det er dette som forårsaker det så har nå tatt en pause for å se, men håper det snart slipper jammen slitsomt å gå sånn...

frk. ¨Kraft sa...

Det er så deilig å fylle kroppen med masse godt på morgenen, for da er det såå mye enklere å motivere seg selv resten av dagen. Men jeg har blitt pysete og tar kun tabletter. De fra Now Foods på iherb er ikke kaplser, men tabletter og jeg innbilder meg at de er like gode som pulver. Iallefall slipper jeg å lide fælt når jeg tar dem. :P Spirulina og clorella smaker hest og fjøs og råtten tang for meg(pyse). Syt, klag, bæs. :P

Christina - VeganVoff.com sa...

Jeg har gått tom for Spirulina og savner det faktisk skikkelig! I starten da jeg begynte å ta det syntes jeg det smakte helt forferdelig. Jeg kunne overhodet ikke se for meg at jeg kom til å greie å drikke det, og trodde jeg måtte kaste hele greia (selv om jeg blandet det med eplejuice). Etterhvert ble det bare bedre og bedre og nå savner jeg det som sagt skikkelig når jeg ikke får det. Det er liksom noe som mangler! Tar også chlorella i kapselform og har bestilt denne blandingen som inneholder litt forskjellig, blant annet kamut hvetegress.

Helen sa...

Ja man blir faktisk vant med smaken - vittig det der.. :)

Camilla sa...

Jeg drikker et glass eplejuice hver morgen med 1 ts kamut hvetegress, 1 ts byggress, en ts chlorella og 1 ts spirulina.
Begynte med små doser og økte gradvis. Etter to uker, ble jeg superuggen i magen i en ukes tid. Men det har gått over igjen. Tror det kan ha vært chlorellaen jeg kjente. Er litt usikker på effekten enda...må vel smøre meg med tålmodighet. Var på foredrag med Superdamene som sa at man skal kjenne effekt etter 2-3 uker, og foreslo at jeg økte dosen med Spirulina. Får se an litt.
I går vasket jeg forresten hele huset...det kan jeg ikke huske sist jeg gjorde, så kanskje ting begynner å ha en effekt allikevel?;)

Helen sa...

Jeg tenker at om man ikke kjenner så mye virkning så er det viktig å ta uansett - GOD næring for kroppen :) Men du skal se at virkningen kom så gradvis at den er der alikevel... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...