21 august 2011

Lovord om Spirulina

I dag leste jeg en artikkel i Mat og Helse fra tidligere i år om Spirulina - og det var en god påminnelse om dens gode egenskaper! Spirulina er en alge som regnes blant matvarer som kalles Supermat. Jeg har skrevet et innlegg om det her.

Spirulina:
  • Bekjemper bakterier
  • Motvirker allergier
  • Positivt for hud, hår og negler
  • Øker utholdenhet og energinivå
  • Trygt for barn i følge FN og WHO!

Selv opplever jeg å få mer energi av den! Jeg må bare finne et lavkarboalternativ til eplejuicen jeg blander den i... :) Noen forslag? :) Jeg kjøper spirulina her. Finner jeg ikke andre måter å innta den på uten eplejuice vurderer jeg å gå over til kapsler. :)

Artikkelen finner du her

Spiser du Spirulina?

17 kommentarer:

tjukkebollefeita sa...

Jeg har aldri prøvd spirulina før, men har hørt mye bra om det, så jeg bestillte på iherb for noen dager siden. Har hørt det smaker helt grusomt da, så bestillte tabletter.

Strikkelaura sa...

Jeg spiste kamut, spirulina og chlorella i over et år. Jeg hadde en pause, men da jeg startet igjen fikk jeg ekstremt migrene. Jeg prøvde i to omganger (med lav dose), men ble like dårlig. Så jeg har kuttet det ut.

Jeg har et spørsmål om kokosyoghurten din, er det sånn å forstå at du tar ut den tykkekremen og lar den stå i kjøleskapet til dagen etter?

lovelyliller.com sa...

ingen tvil om at spirulina er bra, jeg bruker å kamuflere smaken med masse steviadråper med smak. funker!

Helen sa...

Strikkelaura: jeg blander kremen og vannet sammen og så setter jeg det i kjøleskapet. Dermed slipper jeg å kaste noe. :)

Anonym sa...

Er flink i perioder å ta det, men så glemmer jeg det bort litt.

Blander det med appelsinjuice eller vann, trenger ikke så mye. Bruker et risteglass, eller melkeskummer for å blande.

Et tips kan være å drikke med sugerør, da kan man få det i seg fort, gjerne mens man holder pusten :-D.

Noen ganger blander jeg det i smoothie, da smaker det nesten ikke noe, blir litt borte i de andre smakene.

Jeg liker forresten bloggen din veldig godt, får masse nyttige tips og inspirasjon til å leve sunnere!

Marita

Helen sa...

Anonym - Takk for koselig kommentar! :)

Mint sa...

Jeg tar Best of Greens nå, og den inneholder også Spirulina. Favoritten min til nå har egentlig vært chlorella, men den får vente til lille mini er ute. Nå blander jeg supermaten min med litt sur tranebærsaft (uten sukker). Ikke så mye for å kamuflere smaken, men for å skjule konsistensen fra Udo's choice som jeg også har i glasset. Olje er liksom litt....kvalmt.

hegerebecca sa...

Her var bloggen din :) Denne har jeg visst ikke fått med meg, så jeg skal lese mer i denne. Jeg tar spirulina som kapsler. De andre greensene hiver jeg oppi en shaker, blander med vann og styrter det nedpå, men med spirulinaen går det ikke hehe :)

:) sa...

Jippi, du vant produktene fra Gooseberry! Gratulerer! Send meg adressen din på hjertemat@gmail.com, så sender de deg gaven.

:) sa...

Jeg må bli flink til å ta spirulina igjen...!!! Har liksom kommet helt i feriemodus, og det er ikke bra :( Takk for påminnelsen ;)

Merete sa...

Jeg bruker litt funlight med bringebær(andre funker også sikkert:) Det hjelper masse! Er eneste gangen i løpet av dagen jeg drikker saft, da jeg ikke liker det. Tror derfor ikke den lille dosen med kunstig søtning gjør så mye.

Janicke sa...

Du trenger jo ikke å stort glass vann med spirulina. Lag en shot og hiv det innpå :-D Barna får spirulina i bringebærsmootie her. Det kamuflerer smaken.

supermatforbarn sa...

Stevia med smak funker som kamuflasje, en fin med appelsinsmak er ikke en dum kombinasjon, synes jeg

Elin sa...

Så flott blogg du har, og tusen takk for den fine inspirasjonen du gir :) Spirulina er et must i hverdagen. I ferien så tok jeg ikke spirulina, og det ble merkbart på huden! Fikk en kvise av alle ting, og det har ikke jeg hatt siden jeg ble vegan Raw fooder.... Men huden sier alltid ifra, så ble det jo litt annerledes mat i ferien enn hva kroppen min var vant med ;p Men ferie er ferie, og nå er hverdagen her igjen.... heldigvis <3 :)

Helen sa...

Elin - takk for veldig koselig kommentar! :) Ja ferie er fint, men det er noe godt med hverdager også. ;)

Ane sa...

Hei! Kunne ikke dy meg for å kommentere da jeg ser du har skrevet om fantastiske spirulina! Tips er og bare blande spirulinaen ut med vann. Smaker det for fælt kan man blande svakere og heller drikke litt mer. Jeg blander sammen med bio stabilizer fra pure planet - den har goood eplesmak!
Spirulina skal ikke blandes med verken appelsin eller sitron. Da hemmes opptaket. Så vil jeg bare nevne at jeg gikk på kapsler i noen måneder, og da jeg gikk over til pulver merket jeg en enorm forskjell. Det kan, ja nesten ikke sammenlignes.
For de som får vondt i hodet - dette er en utrenskingsprosess som er nødvendig. Gode tegn som vil forsvinne etter hvert. Det tar lengre tid for enkelte.
:-)

Helen sa...

Ane - takk for kommentar! Det minner meg om at jeg må bestille mer, er nemlig tom! Takk for gode råd! Du må starte din egen blogg vettu og spre din gode visdom! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...