24 september 2011

Siljes milde sjokolade


Jeg laget denne gode sjokoladen inspirert av Siljes oppskrift. Veldig god og mild smak! Sjokoladen på bildet ser nesten svart ut, men de ble lysere i virkeligheten. 

Du trenger:
Du kan også ha i 1 ts lecthin, 0,5 ts vanlijepulver og litt kanel om du ønsker det.

Smelt kakaosmør og kokosolje forsiktig over vannbad. Sikt i kakaopulver og carobpulver og rør inn. Smak til med sukrin og salt. Ha i former og avkjøl i kjøleskap/fryser. 

53g kh i hele oppskriften.

Jeg anbefaler deg å ikke kjøpe isformer på IKEA som lager fisker - halene knekker av på nesten alle sjokoladene jeg lager. Men jeg har både hjerteformer fra biltema og har nå også kjøpt blomsterformer fra IKEA (se bilder under). Så får fiskeformen heller forbeholdes isbiter i framtiden. :)

Greie isbitformer til sjokolade i myk silikon (Biltema)

Mye greiere former enn de som lager fiskeformede sjokoladebiter (IKEA)

12 kommentarer:

Mariann S sa...

Mmmmmm, dei skal eg nok prøve :)
Og takk for tips til kvar eg får tak i hjerteformer. Blomsterformene frå Ikea har eg frå før, men kjekt å variere litt.

Gry sa...

Den så god ut, må prøves! : )

Une sa...

Åh, så deilig!Altfor lenge siden jeg har mekka sjokolade (selv om det er ganske fort gjort). Jeg har for øvrig dårlig erfaring med Ikea sine former til sjokolaging, også de blomsterformene. Men praline-formene fra Silikomart, det er SAKER ;-)

lovelyliller.com sa...

mmmm skal prøves :)

Jane sa...

Hvor er det sjovt! Jeg har også lavet chokolade i IKEAs fiskeforme og var også vred over at alle halerne knækkede af. Jeg må afsted ud efter nogle andre mere chokoladevenlige forme :)

ninabakke sa...

Nam :)

Helen sa...

Une - takk for tips! Hvor kjøper du sånne? Jeg er dog veldig fornøyd med de fra Biltema - myk silikon så lett å få ut sjokoladen. Ikea sine er litt stive. :)

Fragola sa...

Sjokolade er aldri feil :-)
Og gratulerer med ny jobb :)

Helen sa...

Fragola - takk :)

Elin sa...

Ser veldig godt ut! :D Selv er jeg ikke sugen på sjokolade for tiden. Er vel en naturlig grunn til det. Selv om det er første gangen i mitt liv jeg ikke har lyst på sjokolade, faktisk ikke noe snacks!Hmmm, finner vel ut av den grunnen snart tenker jeg :D Helt greit det. Men når lysten melder seg så må jeg prøve å lage disse godissene ;) Yammi! :)

Carita sa...

Nam :) Ser godt ut! Håper jeg kan kjøpe inn mer kakaofett og kokosfett så jeg kan få laget mer rå sjokolade. Fikk det til sist gang, så ser fram til å prøve ut nye oppskrifter :)

stine alme sa...

Skal nok prøves ut på barna ja ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...