27 september 2011

E-stoffer 2

Da er episode 2 om E-stoffer lagt ut på NRK's nett-TV. I denne episoden lager Stefan Gates blant annet E-stoffer av egne kroppsvæsker. Og selv om jeg er en av de hypersunne som prøver å unngå E-stoffer sånn til daglig syns jeg denne serien er veldig interessant! Og jeg innser jo at noen E-stoffer er ufarlige og naturlige. Jeg skulle bare ønske at de som misstenkes for å forårsake kreft og lignende var merket i rødt eller noe.. :) Men lager man det meste av maten fra bunnen slipper man jo unna mye.

Klikk her eller på bildet under for episode 2 (NB - bare tilgjengelig i 7 dager)


7 kommentarer:

Helene sa...

Har fulgt med på denne serien så langt og synes den er interessant, men jeg savner et klarere skille mellom naturlige og kunstige e-stoffer i programmet. Slik de legger det fram virker det nesten som om de sier at ingen e-stoffer er farlige, spesielt for folk som ikke er så inne på dette fra før. Personlig hadde jeg også håpet at de i større grad skulle ta for seg helseskader ift e-stoffer slik at programmet i større grad hadde vært opplysende enn underholdende.

Uansett et interessant program som jeg vil følge med på videre :)

Helen sa...

Ja, jeg vil også se resten av programmene. :)

Elin sa...

Helt enig med Helene. Føler nesten alle farene ved e-stoffer er helt bort i programmenet. Som legen sa i går, så var han ikke bekymret for e - stoffene men alt sukkeret, fettet og saltet folk spiser. Trodde de fleste visste at mange e-stoffer er farlige så det burde komme fram mere i programmet. Alt unaturlig er unaturlig, selv om han laget kake av sine egne e-stoff kroppsvæsker så kan det være lurt å ha i bakhodet at disse unaturlige e-stoffene ikke er naturlige! Hva vet vi egentlig om farene ved de når vi ser kreft og sykdommer og lidelser øker i takt med maten vi spiser! Men programmet er interessant, og en lærer noe nytt, og det er alltid gøy :o)

Helen sa...

Ja det er ikke helt nyansert. Men som du sier - interessant alikevel. :)

lovelyliller.com sa...

jeg lastet ned alle 3 episodene fra nettet. interessant og lærerikt! :D

Helen sa...

Ja man finner dem nok andre steder enn på nrk. :) Jeg fant noe av det på youtube også.

Henriette sa...

Har fulgt med på serien sjølv, veldig interessant og spennande tema! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...