22 september 2011

E120 = insektblod


Jeg så nylig et program på NRK angående E-stoffer. Litt av motivasjoen for programlederen er å i denne programserien å avmytifisere E-stoffene, siden så mange er skeptiske til dem. Og nå tror jeg at E120 er innprentet i mitt sinn for alltid! Det lages av blodet til en type lus..... Så det er jo i det minste et naturlig fargestoff, men jeg er litt usikker på om jeg syns at det gjør det bedre. Men nå kommer jeg nok til å unngå dette e-stoffet i det store og hele uansett da det er mest brukt i rødt godteri og leskedrikker. Pfew!!

Se første episode her.

(For eventuelle nye lesere kan jeg informere om at jeg prøver å unngå E-stoffer så mye som mulig da jeg mener at naturlig mat er det aller beste, og pga at noen E-stoffer er direkte farlige for oss).

8 kommentarer:

Lev Livet Lett Lokki sa...

Så interessant! Takk for at du opplyser!
Tenker som deg at det er lurt å holde seg unna E-stoffer, - mest mulig, og denne E120 husker jeg for alltid også - ush...

Fin uke til deg :))
Klem Lokki

Helen sa...

Ja jeg gleder meg til å følge med videre i denne serien - kan bli lærerikt!

lovelyliller.com sa...

jeg så dette. kjempespennende. jeg bryr meg ærlig talt ikke om insekter er brukt i farger,men det er kjekt å vite om

bente sa...

Hvorfor synes du det er verre å få i seg mikroskopiske mengder blod fra lus enn f.eks. blod, melk og kroppsvæsker fra andre dyr? Jeg spør bare fordi jeg er nysgjerrig altså :)

Er forøvrig enig i at det tilsettes alt for mye kunstig og unødvendig i maten nå til dags.

-bente-

Helen sa...

Bente - det er faktisk et godt spørsmål! Gøy at du spør! Jeg er jo ingen vegetarianer. :) Nå drikekr jeg lite melk (tåler det ikke så godt), men har ingen problemer med det utenom det. Jeg ammer jo - så har ikke noe abvivalent forhold til kroppsvæsker som sådan. :) Det er nok mest at det er insekt det er snakk om. Pluss at tanken på å spise blod i sin helhet ikke frister. (Men for all del - jeg har da spist rødt godteri noen ganger tidligere i livet)

Tine sa...

Boken E-nummer i maten, er fremme her hos oss ganske ofte. 9 åringen har begynt å slå opp, helt uoppfordret. Han bladde selv opp alle e-stoffene i Fanta, og bestemte seg helt selv for å slutte å drikke det. Så nå er det ingen brus hos oss i det hele tatt :)
Det er godt å se at det går an å påvirke barna med vår oppførsel, ikke med formaninger :)

Helen sa...

Tine - så bra! :)

Elin sa...

Så det samme programmet, og det var kjekt å vite hvor den knall rød/rosa fargen kom fra. Unngår sterkt alt som har med e-stoffer og ukunstig behandling av mat og husholdningsprodukter. Naturlig er min ting <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...