10 november 2011

Aldri mer omega 3-kapsler!!


Vi har tatt Omega 3 kapsler - fram til nå! Som vist på FBI i går kommer fiskeoljen blant annet fra Sør-Amerika. Der forurenser fiskeoljeanleggene på en måte som aldri ville vært godtatt i Europa. Byen hvor fiskeoljen produserer er ødelagt av forurensing, og utbredelsen av asma, allergi og utslett er enorm. Og livet i havet er fullstendig ødelagt.

Tran (i hvert fall Møllerens tran) er laget av norsk fiskeolje og et mye bedre alternativ (kilde). Ellers er også linfrøolje en god kilde til Omega 3, så jeg spiser begge. :)

Se FBI på NRK som har viet et av sine program til saken.

PS - Få gjerne med deg den neste episoden også - den handler om: Hvor sunne er Omega 3 kapslene egentlig?


Oppdatering: Jeg fant en god artikkel om de forskjellige Omega 3 kildene. Bildet under er hentet derifra, (klikk på det for å få det større).
Kanskje en blanding av fet fisk og linfrøolje vil gjøre susen? Les gjerne hele artikkelen, veldig interessant!

14 kommentarer:

supermatforbarn sa...

Trasig industri dette. Desverre er ikke Møllers noe særlig alternativ heller, i mine øyne. For en tid tilbake ble det avdekket svært kritikkverdige forhold på norske trandamperi. Åpne bakker med torskelever var gjenstand for måkefest, men ekstrementer fra fuglene osv. Mattilsynet valgte å holde informasjonen tilbake fordi de mente at ekskrementene ville bli uskadeliggjort under produksjonen. Hva annet vil da bli ødelagt under raffineringsprosessen? Skikkelig ekkelt, synes jeg. Aftenposten dekket saken bra.

ann kristin sa...

Huff det er sååå tragisk!! Jeg så litt av programmet, men skiftet kanal da hu dama som bodde der fortalte om litt om livet sitt,og di stakkars barna da! seriøst tårer i øya!! Tenk å være sååå glad i hjemmet sitt at man ikke vil flytte... selv om det er svært så farlig for helsa!! (kanskje hun ikke Kan flytte..?)
Her slutta vi med tran for et par år siden og bruker hampolje hver dag. Anbefales!!! Søk opp, og les ;)
mvh ny følger :)

Helen sa...

Ja det stemmer det ja.. Det var noe i media ang det! Irriterende at de ikke kan gjøre ting på en ordentlig måte!

Elin sa...

Jeg tror: mere naturtro jeg er, desto sunnere er maten for kroppen min! Linfrø er stappet av omega 3 og 6. Enkelt og greit :D Putter det i nøttemelken min sammen med andre nøtter så da får jeg mer enn nok i meg ved å drikke litt deilig frisk og veldig nøtteemelk. Yammi. ha en vakker kveld.

Kristine sa...

Jeg har sverget til kapsler etter jeg leste dette: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2128019.ece men hvis kapsler heller ikke er helt bra, så vet jeg virkelig ikke hva jeg skal sverge til? Vet du hvordan udos choise er på dette området? :)

Helen sa...

Kristine - se oppdateringen nedrest i innlegget! :)

Tine sa...

Jeg spiser chiafrø og hampfrø og bruker gode oljer. Håper dette er rett. Samlebetegnelsen "vegetabilske oljer" holder jeg meg i alle fall langt unna..

Inger sa...

Hei :)
Jeg har byttet til Udo`s choice optimale oljeblanding som kilde til omega. Den er rik på omega 3, 6 og 9, og er en vegetabilsk olje. Anbefaler den på det varmeste!!

Flott blogg du har!

Klem Inger

Helen sa...

Inger - Ved å bare få i seg Udos choise får man ikke i seg omega 3 fettyrene EPA og DHA. Den inneholder bare ALA. Men spiser du fisk får du i deg alle. Men har tenkt å teste udos choise også etter hvert! :)

Og takk for at du liker bloggen - det setter jeg pris på! :)

(Link til infoen ang de forskjellige omega 3 fettsyrene finnes her :

http://www.side2.no/helse/article2987148.ece )

Inger sa...

Oki, tusen takk. Spiser fisk 2-3 ganger i uken, og da går det vel kanskje bra?

Anonym sa...

kroppen tar jo også opp mer av flytende tilskudd :-) selolje i flytende form anbefales, den fås på helsekost..kroppen nyttiggjør seg fiskeolje i mye større grad enn vegetabilske omega 3 kilder, dog en kombinasjon er det optimale :-)

Sunshine sa...

Hei! Så flott blogg du har!
Jeg bruker Forever Arctic Sea kapsler, som bl.a er utvunnet fra fiskekjøttet til villfisk, og ikke fra fiskelever (lever er jo rensestasjon for avfallstoffer, giftstoffer o.l.) Anbefales:)
Hilsen ny leser..

Helen sa...

Sunshine - takk for tips, og velkommen som leser! :)

Lena sa...

Hei:) Jeg gir min 8mnd gamle baby og generelt alle i familien flytende Eskimo 3, den har jo vært testet mer grundig enn det meste for renhet og innhold, så tar vi bare noen dvitamin dråper ved siden av. Har lest og lest og tror det er det beste, noen innspill? Og takk for flott blogg! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...