28 mars 2011

Det er det indre som teller!

Jeg blir litt mobbet for tiden. Min forrige hobby var nemlig kakebaking - og enda viktigere kakepynting! Så nå syns de det er litt festlig at jeg har gått fra en særdeles usunn kakebakings- og kake-SMAKINGS-hobby, til en 'hobby' (la oss nå håpe det kan gå fra hobby til livsstil etter hvert!) med fokus på at alt skal være så sunt som mulig. Og jeg ler jo litt jeg også - jeg har jo på en måte gått fra den ene enden av skalaen til den andre.. :D

Før skulle kaker (i tillegg til å smake godt) være vakre å se på, kreative og unike! Nå derimot skal kaker skal være sunne, sukkerfrie, uten hvetemel - og utseendet har minimalt å si! :)

Kaker den gang:


Vakre på utsiden, men fyllt med sukker, fint hvetemel og usunt fett. Ikke akkurat "mat" som gir kroppen energi og overskudd...!


Kaker nå:

Raw sitronkake

Raw jordbær og bringebærkake


Mandelbunn med sjokoladeglasur

Sunne risboller
Ikke spesielt fargesprakende og i grunnen ganske kjedelige å se på. Men inneholder sunt fett, sunn søtning, og gode næringstoffer! Og blodsukkeret oppfører seg særdeles fint etter et kakestykke eller flere av disse - man blir hverken trøtt, gretten, eller får vond i magen.. Og ingen sukker-hangover neste dag!

Det er jo det indre som teller - er det ikke? :)

17 kommentarer:

Fragola sa...

Hehe.... Det er så sant som det er sagt. Det hender jeg ser på Cake Boss og drømmer om å lage sånne kaker uten melk, gluten og sukker. Kan nok hende at jeg bare må drømme videre....:-D
Eller?

ninabakke sa...

hehehe... herlig innlegg! :P

Veldig fine kaker - å se på ihvertfall ;)

Jeg spiser heller ting som ser rart ut og er bra for kroppen :P

:) sa...

Jo, absolutt det indre som teller! :) Så flink du var før.. Men så mye FLINKERE nå! :D

Sara sa...

Så flink du er til å lage kaker - både før og no!

frk. Kraft sa...

Oi, du var jo konditor! De gamle kakene var de aller fineste, men de nye kakene ser best ut. Det er fordi jeg elsker sjokolade og de ser så deilig sjokoladete ut . ;)

Anonym sa...

Så festlig. Men kakene var jo kjempe flotte og de smakte sikkert veldig godt. Hva med at de sunne kakene skal være like flotte ? Ny trend :-)

Helen sa...

Takk for alle kommentarer - kjempekoselig! :)

Veronica sa...

En dag kanskje noen klarer å finne opp en rå, sukkerfri- glasur eller noe ;) Så ka ndu utfolde deg med det. Utrolig bra laget!!

Carita sa...

Det er så sant, det er spennende å lage ei fin kake nå og da med og uten hvitt sukker og mel, men det er innhold som har mest betydning :) Synes du er flink uansett, kakene ser jo fine ut de ;) Også de sunne, etter min mening så ser de mer spisevennlig ut på en måte :P

Pia sa...

He he, jo det er jo absolutt sant at det er det indre som teller! Men jeg må jo si at de første kakene så mer fristende ut....;)
Takk for hyggelig hilsen inne hos meg!

Malgorzata Ingstad sa...

Jeg liker godt innlegget ditt - veldig koselig å lese. Jeg er også opptatt av sund mat - setter meg som følger for å få mere inspirasjon! Morsom vri på vårtegn!

Tine sa...

Det er vel dette som er evolusjon på høyt plan. Tenk om fler kunne skjønne at det går an å glede seg like mye over å lage og spise "nå" kakene, som "før" kakene. Argumentet jeg hører oftest fra folk som nekter å spise sunt er "jammen vi må jo kunne kose oss litt", også tror de at vi ikke koser oss med den sunne maten. Stå på O du kjernesunne :)

Christina - VeganVoff.com sa...

Skikkelig stilige kaker, men jeg synes også de "nye" kakene ser litt mer "spisevennlige" ut. ^^ Du kan jo prøve å utvikle nye måter å pynte kaker på, slik at du kan lokke folk til å spise kjernesunne kaker også. ;) Selv bryr jeg meg generelt svært lite om hvordan mat ser ut, men det er klart at jeg blir imponert over mat som ser ekstra delikat og forseggjort ut. Blir mer obs på slikt når man blogger!

Helen sa...

Ja hadde det funnes et sunt kakelokk, så hadde saken vært biff.. ;) Har ikke gitt helt opp med å komme opp med noen gode ideer ennå.. :D

Lise sa...

Hehe! Morsomt innlegg! :) Du har så rett. Men, kakene nå ser jo gode ut de. Iallefall nå som vi vet at de ikke gjør oss til gale sukkerjunkier. :D

Barnetoppen sa...

Så flotte kaker! Ettåringen vår hadde nok elsket den med en sau på:)Men kanskje denne sjokomanen får prøve seg på en av kakene av det sunnere slaget snart;)

Helen sa...

Det finens verre ting enn en usunn kake en gang i mellom :) Men å ha det som hobby gikk ut over vekta gitt.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...