14 februar 2012

Jeg trenger hjelp! (hjemmelaget pålegg...)

Min samling av oppskrifter på hjemmelaget pålegg er litt liten.. for å si det mildt. Og jeg vil jo gjerne lage mye fra bunnen av når jeg har tid til det. Det betyr ikke at jeg BARE vil spise hjemmelaget. Tiden strekker ikke alltid til der. Jeg feks glad i gulost, men prøver å begrense det (bihulene mine har det bedre uten..). Hvit geitost er bedre, men dyrt. Jeg elsker også kalkunskinke (feks prior krydderskinke), men disse inneholder så mange suspekte ingredienser:
Ingredienser Prior krydderskinke:
Kalkun lårkjøtt (83%), vann, salt (1,8 %), stabilisator E450, E451, E407, løk, krydder (inkl. paprika, chilli), hvitløk, smaksforsterker E621, sukker, glukose, karamellsukker, konserveringsmiddel E250, E262, E325, rapsolje. (Kilde)

Og dette vil jeg jo gjerne unngå i det daglige. Makrell i tomat (eller sardiner i tomat) er også godt- og heldigvis sunt.

Nå laget jeg tunfisksalat jeg skal ha til lunch i morgen (på de nybakte knekkebrødene mine). I tillegg til den pleier jeg også lage eggesalat eller rekesalat (jammen flaks at jeg er glad i majones....!). Ellers er jo sjokoladepålegg godt, men det lages selfølgelig bare til sjeldne anledninger.

Og der stopper det litt opp..

SÅ - lager DU hjemmelaget pålegg? Hva lager du? Lyst til å dele oppskriften med meg? Jeg blir kjempeglad hvis du legger igjen en kommentar med link eller oppskrift på ditt yndlingspålegg! :) (Tips til sunne pålegg man kan kjøpe i butikken tas også i mot med takk).


Bildene under er linket til oppskriftene.
Eggesalat:

Rekesalat:

Tunfisksalat:

21 kommentarer:

Frida sa...

Jeg digger røkt makrellsalat: http://www.lchf-bloggen.blogspot.com/2010/12/rkt-makrellrre.html

Det er riktignok enda et sånt majones-pålegg. Det samme er salat laget med lakserester fra middagen sammen med majones og krydderurter.

Leverpostei er også en vinner. Gjerne hjemmelaget.

Ellers hiver jeg gjerne middagsrester på brødet, eller skivet tomat og agurk og urtesalt, eller avocado og pepper...

Ida sa...

Jeg spiser helst makrell i tomat og leverpostei, men jeg vet ikke helt hvor sunn leverposteien egentlig er (jeg har ikke orket å sjekke fordi da blir det plutselig bare ett pålegg igjen jeg kan spise). Skinker spiser jeg ikke fordi da må jeg helst ha smør også, og jeg prøver å unngå alle melkeprodukter. Kaviar spiser jeg også, selv om det inneholder litt sukker og stivelse så er det så godt meg egg og dill på.

Har dessverre ingen tips, jeg er elendig til å lage mine egne pålegg, det orker jeg liksom ikke... Bortsett fra nøttesmør en sjelden gang, men jeg har så klart gått lei, for ellers er jo det sunne alternativer. Creamy Peantur Butter fra green choice (helsekost/meny) er god og ganske sunn.

Helen sa...

Frida - røkt makrellsalat kan bli en vinner! Takk for tips

Ida - ja ikke alltid jeg gidder heller. :) Man får jo peanøttsmør i butikken av 100% peanøtter, men jeg er ikke så flad i å ha det på skiva.... med mindre man lager sjokoladepålegg av det.. hehe.

gladerebarn sa...

Jeg synes pesto og hummus er gode alternativer. Kan også brukes som tilbehør til grønnsaker osv. Har blogget om det for ikke lenge siden, så det er bare å rulle litt nedover siden min :-)

Helen sa...

gladerebarn - har ikke tenkt på det som pålegg, men det var lurt! :)

AnneB sa...

Fleskepølse:). Ingen tilsetninger og mye fett. Det fungerer litt som leverpostei for meg, når jeg ikke orker å lage leverpostei da. For det er ikke så vanskelig, og ganske greit å fryse ned og ta opp.
Det går også bra å koke kjøtt, fryse den en stund slik at det blir hardt, skjære opp i tynne skiver og fryse ned igjen.

Frida sa...

Oh Yes! Fleskepølse! Og gjerne fleskepølse OG majones (rødme), med agurk og pepper på toppen :D

lovelyliller.com sa...

Hmm..kjøttrull er jo nydelig. har noen oppskrifter på hjemmelagd eple og laksepålegg på bloggen min.

Anonym sa...

Avocado er kjempegodt på skiva, gjerne sammen med grønne hvitløksmarinerte oliven og et dryss pepper :o)

Bær kan kjøpes frosne og blendes med valgfri søtning.

Til de små er det godt med fruktmos-pålegg av 2 epler og 1 banan. Har også fryst ned i isterning-former.

Heby:)

Tove sa...

Som gladere barn sa - hummus! Jeg var på kokekurs i Tyrkia i høst og lærte blant annet å lage en deilig gulrotsalat, som også passer som pålegg: http://tovececiliefasting.blogspot.com/2011/11/tyrkisk-gulrotsalat.html
Men ellers er jeg jo tilhenger av å spise mye mindre brødmat, så slipper man også å tenke på pålegg:)

Catje sa...

Jeg har ingen gode påleggsoppskrifter, men mener å huske du etterlyste sukkerfri sjokolade fra Freia. Kjenner du til Sjokoladeprinsen? De har sukkerfri sjokolade. Husker ikke hva de putter i isteden for sukker, men nettsidene er www.ektesjokolade.no. Der finner du vel litt info.

Catrine

ChocoLana sa...

Hei Helen! Her finner du mine påleggoppskrifter: http://chocolanasblogg.blogspot.com/search/label/p%C3%A5legg. Jeg har bl.a. oppskrift på prim (du kan bytte ut melis med sukrinmelis), tomatsild (bytt sukker med sukrin), diverse salater, syltetøy og sjokoladepålegg.
Hilsen fra Svetlana :)

Helen sa...

Takk for tips alle sammen!

Naturens Apotek sa...

Vi bruker en del laks, gjerne hjemmerøkt. Ellers er også krabbe en slager i heimen, men det er et veldig typisk høstpålegg. Jeg lager bønnepostei, og syltetøy/chutney.

Anonym sa...

Avocadosmør:

- 1 avocado
- saften fra 1/2 - 1 lime (etter smak)
- 1 neve solsikkekjerner
- 1 hvitløksfedd
- 1 neve fersk basilikum
- 1 slump god ekstra virgin olivenolje
- litt urtesalt
- evt. litt hakket grønn chili

Mos alt sammen med en stavmikser. Smaker nydelig på feks hjemmelaget knekkebrød med litt tomar, agur og paprika som garnityr. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 3 dager. Kan også brukes som dip!

Enjoy :)

Helen sa...

Anonym - hørtes veldig godt ut!! Spesielt med hvitløk... nam! :)

Anonym sa...

Hei! Tahini (laget av sesamfrø) er kjempegodt med tomat og salt oppå. -Og super kalsiumkilde for dem som har droppet melk.

Helen sa...

Det har jeg ikke tenkt på at kan brukes som pålegg! Bra tips! Takk :)

Tine sa...

http://www.frukt.no/kokeboka/tilbehor-smaretter/smorepalegg-av-sotpotet-aubergine-og-paprika/
Sett denne?

klaren@nordlysnett.no sa...

Hei
Jeg lager kaviar selv - men da må du ha tilgang til rogn
Bruker sukrin i stedet for sukker i kaviaren
Kaviar
500g rogn blandes med
1ss finsalt (sett i kjøleskapet 24 timer)
Dagen etter røres dette inn:
1dl olje
en halv ss sukrin
1/4 til 1/2 ss røyksyre/treeddik
(alt etter hvor kraftig røksmak du vil ha)
Jeg bruker håndmikser - synes det er lettest.
Haes over i f.eks tomme rømmebegere og holder seg en stund i kjøleskapet.
Godt til frokost sammen med kokte egg.

Ellers bruker jeg å skjære tynne skiver av ribberester å ha som pålegg - nam med majones på :)

Helen sa...

Takk for kaviaroppskrift! Aldri tenkt på at man kan lag det selv. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...