18 februar 2012

Må det være boller på fastelavn?

Det er rart med vaner og tradisjoner - de blir litt utfordret når man legger om kostholdet. Men man finner alltid gode alternativer! For eksempel hjemmelaget sukkerfri marsipan vil jo redde mange juler og påsker framover her hos oss... :)

Men nå er det fastelavn som står for tur. Jeg er faktisk ikke vokst opp med vanlige fastelavnsboller. Hjemme hos oss fikk vi nemlig alltid vannbakkels med krem inni. Så for å være helt ærlig er det det jeg foretrekker. Og det finnes faktisk oppskrifter på lavkarbo vannbakkels (jippi), men vet ikke om jeg får testet dem ut til i morgen. Men har du lyst å prøve finner du feks en oppskrift her hos Marit  Skjær av toppen og fyll dem feks med krem blandet med sukrin og litt tinte bringebær.. nam nam!

Disse laget jeg til fastelavns i fjor:

Kjempegode risboller
De er sukkerfrie, og mye av den puffede risen er byttet ut med nøtter og kokos. Så ikke helt lavkarbo, men kraftig karboredusert (og faaarlig gode...).

Ellers vitner en forestående fastelavnsøndag om at våren er rett rundt hjørnet! Deilig!

God helg alle sammen - med eller uten fastelavnsbakst. :)


5 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

Det MÅ jo ikke det. Disse så kjempegode ut :D

Sukkerspinnengelen sa...

Fastelavnsboller er relativt nytt når det gjelder markering av denne vårfesten. Fastelavnsris er langt eldre - og heldigvis har vi sluttet å la barna drepe katten.


http://da.wikipedia.org/wiki/Fastelavn

Helen sa...

sukkerspinnengelen - ser man det ja.. man lærer stadig noe nytt! :)

Tine sa...

Hos oss blir det ingen fastelavnsboller i år, rett og slett fordi guttene er på slalom hele dagen, og jeg skal på kino når de kommer hjem. Vi satser sterkt på fetetirsdag, kanskje det blir noen boller da :)

Helen sa...

Tine - ja da er det godt å ha fetetirsdag i baklommen! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...