02 september 2011

Jyttepizza


Jeg er i gang med å teste lavkarbo pizzaoppskrifter! Jeg har skjønt at det er vanskelig å lage noe som ligner på en prikk på en vanlig pizza, men jeg ønsker å finne den som vi syns smaker best. 

Jeg begynner forsiktig med en pizza der bunnen er laget med jyttemel. Det er derfor ikke av de mest lavkarbo, men den er glutenfri, melkefri og sukkerfri. Så jeg tenker den passer fint for dem som spiser minimum 40g kh per dag, eller deromkring  Oppskriften fant jeg på lilalife.no.

Oppskriften gir en liten pizza (rund kjøpepizza størrelse), så vil du fylle en langpanne kan du doble oppskriften. 
  • 2,25 dl jyttemel
  • ca 0,75 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • litt salt
  • 1 ss bakepulver
Kjør i kjøkkenmaskin en stund. Ha godt med olje på stekebrettet og fordel deigen utover. (Jeg tenkte jeg ikke trengte olje siden jeg brukte bakepapir - og angret på det..). 

Fyllet velger du selv. Jeg brukte salsa, pesto, purreløk, oliven i biter og skinke. På min manns halvdel hadde vi også paprika og mozzarellaost. Ikke ha på for mye fyll - da kan bunnen bli litt bløt.

Stekes på 225 grader til den er ferdigstekt (ca 15 min). 

Denne pizzaen likte jeg veldig godt. Men siden det er 7,6 gram karbohydrater per pizzastykke (hvis man deler den i 8) så passer den altså best for dem som ikke spiser strengt lavkarbo. 

Neste pizza som skal testes er lavkarbo pizzasnurrer. :)

Jyttepizza

16 kommentarer:

Mint sa...

Denne skal jeg teste ut! Kanskje tilogmed i dag...det er jo fredag! :D God helg til deg.

Tine sa...

Er du veldig skeptisk vil du si at denne ikke er helt lik "vanlig" pizza (hva no det er i disse tider) Prøv gjerne denne oppskriften, funker bra for meg: http://tinesundal.blogspot.com/2011/01/hva-med-lrdagspizza-uten-karber.html

Helen sa...

Da er den herved med på listen over pizzaer å teste!

kristine sa...

Denne skal absolutt testes ut! Følger ingen lavkarbodiett, men har kuttet ned litt på karbo, spesiellt raske, og har savnet gode alternativer, så dette skal absolutt prøves! :D

Mint sa...

...jeg er ganske kjapp i avtrekkeren; da har jeg laget pizzaen, spist den OG tipset andre om oppskriften din i et nytt blogginlegg :)
http://mintblogg.blogspot.com/2011/09/om-prve-noe-nytt.html

Helen sa...

Den var kjapp!! :D

TKG sa...

Så enkel og grei oppskrift! Skal prøves:-)

Mariann S sa...

Sikkert en kjempegod pizza, men i Jyttemel er det like masse karber som i vanlig kveitemjøl. So dette er desverre ingen lavkarbopizza :)

Fragola sa...

Sv: Snek seg med en trykkleif på svaret mitt. :-)
Det skulle stå: BARE ha med kremen på toppen av boksen ;-)

Helen sa...

Mariann S - nei du har egentlig rett i det :) Det er bare den tynne bunnen som begrenser kh litt i forhold til pizzaer m tykkere bunn. Testet en ordentlig lavkarbopizza i går - legger ut oppskrift etterhvert! :)

Une sa...

Jeg laget også gluten- og melkefri pizza her om dagen, har ikke postet innlegget ennå. Jeg syns det smaker dødsgodt, man må bare være litt raus med oljen :-)

Yoyo sa...

Jeg kjøpte lavkarbo-pizzabunn på helsekosten her en dag. Ikke fått testet den enda. Har du prøvd den?

Helen sa...

Yoyo - nei, ikke testet den. Men google litt rundt - jeg vet jeg har lest andres blogger der de har testet - husker bare ikke hvem i farten... :)

Helen sa...

Une - gleder meg..!! :)

Helene sa...

Takk for tips!! Har ekstremt lyst på hjemmelaget pizza, men må lage min halvdel uten ost (inntil jeg får tak i fåreost som smelter eller får testet soyaost) :)

Anonym sa...

Jeg bruker 50/50 jyttemjøl og kikertmel. Funker veldig bra, og kikertmelet gir en litt nøtteaktig smak i tillegg. Jeg prøvde soyakremost naturell, og rørte inn urter og litt stekefett fra kjøttdeigen. Brukte kremosten som pizzasaus i stedet for den vanlige tomatsausen. Det er kjempegodt og funker fint for de som ikke kan bruke ordentlig ost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...