24 august 2011

Hva savner jeg når jeg spiser lavkarbo?

Det tenkte jeg på i dag. Nå har jeg ikke tenkt så mye lavkarbo akkurat nå mens jeg har vært syk. (Det har gått mye knekkebrød og syltetøy). Men sånn ellers? De periodene jeg har vært flink og bare spist lavkarbo - hva har jeg savnet da?

Ikke brød. Vel, jeg har savnet det av og til, men veldig sjelden. Det hjalp veldig når jeg fant Ailas oppskrift på rundstykker!

Har heller ikke savnet ris eller pasta på veeeldig lenge. (Noe som nesten er et mirakel - jeg er (eller skal jeg si var?) en "pastoman" (hvis det er et ord..). Og poteter savner jeg kanskje minst av alt.

Vanlig sjokolade savner jeg av og til. Men ikke så ofte som en skulle tro! Vanlig iskrem savner jeg derimot oftere.. Og det er jo helt unødvendig når jeg feks kan lage bringebæris på 3 minutter. (Og hvis jeg ABSOLUTT MÅ ha iskrem med kremfløte i kan jeg jo lage sukkerfri ekte vaniljeiskrem).

Vanlige pannekaker er det min kjære mann som savner mest. Og i sommer skeiet vi ut med det LITT for ofte...

En annen ting jeg har savnet et grønnsaksjuice! (Av alle ting..) Jeg kan jo lage juice av så mye spinat, stangselleri og agurk jeg bare vil.. men jeg har alltid en frukt oppi, som dessverre inneholder mye karbohydrater. Så jeg tenkte, la meg finne ut nøyaktig hvor mye.. (som sagt så gjort..)

Per 100 gram:
  • Grapefrukt - 6,8 gram kh (karbohydrater)
  • Eple - 10,6 g kh
  • Appelsin - 7,2 g kh
  • Kiwi - 10,6 g
  • Vannmelon - 7,6 g kh
Det er stort sett disse jeg har brukt. Og jeg ser at eple og kiwi ikke blir så aktuelt (sånn til hverdags i hvert fall), mens appelsin, vannmelon og grapefrukt kan jeg unne meg nå og da. Jeg har aldri laget meg juice hver dag uansett. (Juicemaskinen min er ikke den enkleste å rengjøre.. så det begrenser bruken litt). Så konklusjonen er at jeg kan unne meg en grønnsaksjuice igjen i ny og ne. Så kan jeg heller passe litt ekstra på karbohydratene resten av den dagen. 

Hurra - gleder meg allerede til neste grapefrukt og gulrotjuice!! Det er ca 15 g karbohydrater om man lager et lite glass. Det er verd det, for den er usannsynlig god!! :)

Er det noe du savner i matveien?8 kommentarer:

Synsegulla sa...

Jeg lurer på noe HELT annet når det gjelder lavkarbo. Går det ann å spise lavkarbo men uten alt fettet fra krem og rømme osv. Jeg er ikke redd for å spise fett, men jeg vil heller spise olivenolje, avocado, fisk osv. I nesten alle lavkarbo oppskrifter er det så mye smør og seterrømme kremfløte eller annet. Håper du har lyst til å svare på dette. Hilsen synsegulla :)

Helen sa...

JAA det kan du! :) Men pass på å få i deg nok omega 3. Jeg skriver om dette her:

http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/04/essensielle-fettsyrer.html

Så gode fettkilder er avocado, olivenolje, rapsolje, kokosolje, linfrøolje, valnøttolje og fet fisk.

Helen sa...

Det finnes også en kokebok som heter Lavkarbo fra Middelhavet. Har ikke lest den ennå - men den innholder oppskrifter som skulle være etter ditt hjerte! :)

Se her:
http://lillemaane.no/bok/1124/Lars-Erik+Litsfeldt/Lavkarbo+fra+Middelhavet

lovelyliller.com sa...

vannmelon er nydleig da. går ikek på lavkarbo,men kan ikek spise egg pga allergi og det savner jeg noe sinnsykt.

Une sa...

Fint innlegg. Til Synsegulla vil jeg tilføye nøtter/frø som nok en god fettkilde.
Jeg spiser ikke lavkarbo, men gluten- og melkefritt. Og jeg savner først og fremst SMØR innimellom. Det smaker så godt! Smør i kaker og på maiskolber f.eks...

Helen sa...

Det har du rett i Une! Man må bare passe litt på mengden når man spiser lavkarbo da de også inneholder noe karbohydrater. :)

Jeg spiser meierismør. Noen ganger lager jeg Ghee av det (fjerner melkeproteinene) men ofte gidder jeg ikke det. Ingen av oss er allergiske (mulighens litt intollerante bare), så jeg fokuserer mest på å unngå de andre melkeproduktene. :)

Ele sa...

Hvis jeg ville spist lavkarbo ville jeg savnet pai med sikkelig varm og fluffy deig bunn...nam :)
Jeg liker ideaen: Lavkarbo fra Middelhavet :) Skal lese om det :)

Helen sa...

Ja har ikke sett lavkarbo-paideig ennå... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...