30 august 2011

Spiser jeg mer kjøtt når jeg spiser lavkarbo?

Kilde - se link på bildet.
Det korte svaret er - nei. :) Jeg spiser samme mengde som før.

Så argumentet med at lavkarbo er dårligere for miljøet (fordi man konsumerer mer kjøtt) stemmer ikke på meg. :) Jeg spiser derimot mer fisk! Men det er en helt annen sak. Det er først og fremst fordi jeg spiser mer fisk til lunch (fisk var før mer dedikert middagen).

Men jeg spiser mye mer grønnsaker, noe jeg er litt overrasket over. Men det er jo ikke så rart - sellerirot har jo blitt den nye poteten. Og blomkål har blitt den den nye pastaen - og risen. Osv...

Det jeg definitivt også spiser mer av er fett. Jeg spiser mye majones, nøtter (litt for mye), kokosolje, linfrøolje, rapsolje og meiereismør, (både i klaret versjon (Ghee) og i vanlig versjon). Jeg spiser også noe avokado (kunne godt spist mer), i tillegg til fet fisk, oliven, kokosmelk mm. Innimellom lurer jeg også inn litt rømme, ost eller kremfløte - men prøver å begrense det litt.

Også går det jo med litt kakaosmør. Sjokolade må man jo ha! :)

5 kommentarer:

Ida sa...

Syns de er litt kjappe til å trekke konklusjoner uten å ha satt seg ordentlig inn i temaet de som sier at lavkarbo er så forferdelig for miljøet, tror det er mest for å rakke ned på kostholdet. Spesielt når de også greier å trekke inn at grønnsaker krever mer energi enn f.eks. korn - åja, skal man slutte å spise grønnsaker for å redde miljøet da, det var lurt! Med unntak av noen få (som etter min mening ikke følger lavkarboprinsippene 100%) spiser jo de aller fleste på lavkarbo ikke noe mer kjøtt enn de gjorde før. Det de derimot kunne pekt på, om det faktisk var miljøet de var bekymret for de som kom med disse utsagnene, var at folk generelt burde spise mindre kjøtt. Tror det var bare for å provosere.

Nei, nå må jeg stoppe, ble helt revet med! Haha :-)

Helen sa...

Jeg elsker lange kommentarer - takk Ida! ;)

lovelyliller.com sa...

De fleste jeg kjenner er ikke så "fornuftig" som deg å spiser fisk på lavkarbo. Det går i kjøtt og melkeprodukter,..

supermatforbarn sa...

Interessant kommentar og godt for en sånn som meg å høre :) De fleste jeg kjenner som går på lavkarbo spiser mer grisekjøtt i form av skinke, bacon og mye meieriprodukt(seterrømme, smør osvosv), samt kylling. Prior, Gilde og Tine er tre forretningskonsept jeg gremmer meg over, så dette du sier synes jeg er veldig bra!

Helen sa...

Supermatforbarn - det handler nok mye om personlige preferanser. Jeg mener at svinekjøtt ikke er av det sunneste kjøttet (kanskje jeg må skrive et innlegg om det en gang..), da er det bedre med oksekjøtt. Men min mage har det best med fjærkre og egg. Jeg spiser litt rømme og fløte osv fordi jeg syns det smaker VELDIG godt. Men får forkjølelsessympotmer hvis jeg spiser for mye av det. Så finnes det gode alternativer så bruker jeg de (har feks nylig oppdaget flere bruksområder for kokosmelk - jippi!). :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...