14 juli 2011

Når lavkarbo alene ikke gjør deg frisk..

..så kan det være du har en eller flere matinntoleranser! Jeg kom over flere artikler om Stein Julius Tørrkvist som led av utallige depresjoner, smerter i kroppen og alvorlige søvnproblemer. Etter noen omlegginger i kostholdet forsvant alle symptomene! En fantastisk historie som virkelig er verd å lese.

Kortversjoen finner du her

Men jeg anbefaler deg faktisk å lese den lange versjonen! :)


Og lurer du på om man kan lage lavkarbomat uten kumelkeprodukter så kan man altså det. :) Feks kokeboken "Friskere fremtid" inneholder 70 oppskrifter uten melk, gluten og sukker).


7 kommentarer:

Carita sa...

Er ikke helt sikker på om lavkarbo dietten er 100% noe for meg, men har funnet flere fine oppskrifter som er merket med lavkarbo. Så det er jo ikke så ille :) Boken virker spennende ut, men antar at det meste er med kjøtt? For de som er veggis kan man jo bytte f.eks kylling og svin med Quorn produkter.

Ida sa...

Spennende, skal lese den lange versjonen!

Forresten så jeg på Friskere Fremtid i bokhandlen her om dagen, og jeg syns at de fleste rettene i boken var vanlige retter som man fint kan komme på selv, type krydret kjøtt/fisk/skalldyr med grønnsaker ved siden av eller i en suppe basert på kokosmelk - altså ikke et must have. Ønsker meg heller raw food-bøker, hehe!

Helen sa...

Carita - ja jeg vet om flere vegetarianere som spiser lavkarbo. :) Men alle MÅ ikke spise lavkarbo. Men verd å prøve når man trenger å gå ned i vekt (som meg) eller har sykdommer eller plager man vil bli kvitt (høut blodtrykk, betennelser i kroppen, migrene, diabetes 2 mm)

Ida - da var det jo godt jeg ikke har bestillt boken. Satser på at biblioteket tar den inn (har sendt en forespørsel) så skal jeg sjekke den ut da! :)

Tine sa...

Boken er bestilt på biblioteket. Lavkarbo fungerer helt supert for veggisser ( i alle fall de som kan tåle litt skalldyr og fisk )
Det er alltid kjekt å ha sett gjennom boken i ro og mak før en kjøper den, så bruk biblioteket!

Helen sa...

Jepp - de pleier å være greie å ta inn de bøkene jeg bestiller. :) Biblioteket er gull verd! :)

Une sa...

Flott innlegg, midt i blinken for meg som også er misjonær for proteinintoleranse ;-) Håper det går fint med bebisen!

Helen sa...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...