14 juli 2011

Fiskegrateng med bacon


Inspirasjonen til denne oppskriften fant jeg her, og retten ble en stor suksess. Både fordi den er enkel å lage og fordi den smaker fortreffelig! Vi prøver å spise fisk et par ganger i uka, og denne blir definitivt med på menyen framover.

Du trenger:
(4 porsjoner)
  • 400 gram seifilet (eller torsk)
  • 1 beger creme fraiche (mulig du kan bruke kokosmelk i stedet, men det har jeg ikke testet)
  • 150 gram bacon
  • 1/4 purre
  • 1/4 paprika
  • 3 ferske sjampinjonger (jeg brukte sukkerterter i stedet, men man kan feks også bruke grønn praprika)

Trekk fisken i 10 min i lettsatet vann  (om fisken er frossen tar det 5-10 min ekstra). Mens du venter - kutt bacon opp i biter og purreløken i ringer. Paprika og sjampinjong / sukkererter kuttes i biter.

Smør en ildfast form med smør, legg oppi grønnsakene, ha litt salt på. Del fisken i biter og legg oppå. Legg creme fraiche oppå i klatter som du så smører utover med en slikkepott. Baconbitene legges på toppen. Stek på 180 grader  i 40 min eller til baconet er stekt. La den hvile litt på benken før servering.

Server med feks dampede grønnsaker eller en salat.

Enjoy!

2 kommentarer:

Solrun Marie sa...

Takk for tips jeg fikk! Og du har altså en kjempefin blogg :) Blir veldig inspirert! Nå gleeeder jeg meg til LCHF, det er bare litt vanskelig nå om sommeren, når det blir fram og tilbake i landet og besøk til familie.. ! Det skal bli mer sjikk til høsten.

Lise sa...

Å, dette fristet veldig! Tror jeg må teste det i helgen. Jeg spiser altfor lite fisk. Takk for fin oppskrift. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...