28 juni 2012

French kids eat anything

Kilde

Bloggeren Joanna Goddard leste motvillig boken "French kids eat anything". Men hun angret ikke! Reglene over er hentet derifra. Dette syns jeg er gode råd som passer alle familier uansett matfilosofi!

Det er ikke alltid like lett med kresne 3-åringer og 1-åringer som vil spise selv (dermed var suppe ute av bildet..). Men det er så viktig å bygge inn i barna gode matvaner fra de er så små. Dess eldre de blir, dess verre er det å endre vanene deres.

Et tips hun deler fra boken er at franskmenn gjerne spiser grønnsakene først i måltidet - når barne er mest sultne: en råkostsalat med frukt, salat med ost, agurkskiver med vinagrette.. Selfølgelig ikke alltid praktisk hvis grønnskaene er halve måltidet - som det ofte er på lavkarbo. Men noe å tenke på uansett. :) 

Hele innlegget finner du her.

13 kommentarer:

May-Britt sa...

Hei :)
For en spennende bloggpost, og blogg. Tok meg den friheten å linke til dette innlegget ditt inne hos Lena Beatrice, håper du synes det er greit.
Prøvde å søke opp boken slik at jeg får handlet den inn til ferielektyre, men jeg fant den ikke hos min faste bokhandler. Hvordan fikk du tak i den?

Jane sa...

Hvor fin! Den tror jeg lige jeg låner :)

Helen sa...

Boken kan kjøpes her: http://www.amazon.co.uk/French-Kids-Eat-Everything-discovered/dp/0749958510/ref=sr_1_1_title_0_main?s=books&ie=UTF8&qid=1340886167&sr=1-1

Helen sa...

Og her er det fritt fram å linke til hva som helst..! :)

May-Britt sa...

Tusen takk :)
Nå er boken bestillt. Gleder meg til å ta fatt på det, pluss at jeg får øvd meg på engelsken min.

Helen sa...

Sånne bøker er lettleste, så det går nok bra! En fordel med engelske bøker foresten er jo prisen - veeldig billig i forhold til norske bøker. :)

Torunn - Grønne gleder sa...

Visste du også at franske barn er de tykkeste i Europa? Italia kommer rett etter. Veldig synd! Mattradisjonene lever ikke like godt i tider med økonomisk nedgang, og når barna tilbringer store deler av året hos besteforeldre, blir sukkerforbruket svært høyt.

Torunn - Grønne gleder sa...

Beklager, blant de tykkeste i Europa, Italia har mer overvekt blant barn i Frankrike. Mer overvekt i Frankrike enn i Norge.

Helen sa...

Det er vel det som skjer/har skjedd i hele vesten! Man går bort fra den tradisjonelle maten. Maten jeg vokste opp med var sunn: sild og poteter, hjemmelagede fiskekaker/kjøttkaker, lapskaus med mye grønnsaker, stekt makrell med seterrømme... Og alt var laget fra bunnen. Det var ikke før jeg var rundt 10 år at det ble mer pasta, pizza osv. Så om man ikke trenger å spise streng lavkarbo så kan man fokusere på å gå tilbake til god gammeldags hjemmelaget mat. :)

(og jeg var ikke klar over at franske barn var blant de tykkeste.. litt mager reasearch før dette innlegget her kan du si....;) )

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...