03 januar 2012

Hva julematen gjorde med kroppen min

Kanskje et litt overdramatisk bilde.. men det er litt sånn det føles
når jeg har spist for mye sukker, - så hvorfor ikke.. ;)

Vel - overskriften burde kanskje være "Hva jule-sukkeret gjorde med kroppen min". Jeg spiste nemlig sånn som jeg hadde planlagt på forhånd - bortsett fra at det ble en del julekaker (som inneholdt eggehvite, sukker og nøtter).

Jeg spiste 2 egg m majones til frokost, rugsprø med godt pålegg til lunch (fikk ikke bakt ny lading knekkebrød som planlagt rett før vi reiste, men rugsprø ble en god plan B), og spiste passelige porsjoner middag med bare LITT eller ingen poteter til. Holdt meg helt unna brød, godteri, lys sjokolade.. men hold meg altså ikke unna julekakene.

Og det fikk jeg svi for. Jeg fikk nemlig:
  • utslett
  • diverse vondter
  • kløe
  • ekstrem trøtthet
Men, jeg gikk bare opp 0,8kg (jippi!). Det er mye mindre enn vanlig, så det er en liten seier! Både min mann og jeg er skjønt enige om at vi må bake nok lavkarbo-julekaker så vi får med oss en ladning neste gang vi skal bort i jula.

Begynner å komme meg tilbake i gjenge. Utslettet er nesten borte, karbohydratene er sterkt redusert og energien er på vei tilbake. Det er ikke verd det altså å ta en ukes pause..! Men nå har jeg lært (håper jeg!) at LITT julekaker eller søtsaker aldri fungerer. Litt vil ALLTID ha mer.. Og er man sukkeravhengig så må man ta konsekvensene av det. 

Vektnedgang

Nå skal resten av graviditetskiloene bort (både fra det siste og det forrige svangerskapet). Nå begynner jeg snart å jobbe igjen, så amminga må trappes ned uansett. Så nå kjører jeg på for fulle mugger.. ;)

Har laget en link øverst som heter "Vektnedgang", der kan du følge med på hvordan det går framover.

Sukkets virkning

Bildet over fant jeg i en artikkel om sukkerets virkning på kroppen - og på tennene. Tenk så bra det er for tennene å spise lavkarbo eller karboredusert! Her hos oss er vi jo i en fase der vi pusser barnetenner hver morgen og kveld. Og vi er glade for at de tennene får en fin start på livet! :) 

Artikkelen finner du her (engelsk).

Er du i gjenge igjen etter jula?

5 kommentarer:

ninabakke sa...

Så fint at du er "back on track" :)

Jeg spiste som vanlig i julen egentlig, ikke noe kaker og snop... Jeg kunne jo vært flinkere innimellom i hverdagen, men synes jeg gjør det bra jeg :)

Godt nytt år

Helen sa...

Flinke du :)

Benedicte Sofie sa...

utrolig at du kjenner det så godt på kroppen. bare viser at sukker absolutt ikke er godt for noe! stå på

Anonym sa...

Høres ut som når jeg har fått i meg gluten eller melk! Min oppfatning er at man kan allikevel kose seg uten å spise i overflod av matvarer som ikke er bra for en. Men det er bare fordi ikke jeg vil akseptere den sure svie etter den søte kløe :-)

Helen sa...

Ja hadde jeg visst at det skulle bli så ille hadde jeg gjort det litt annerledes..

Og jeg tenkte på om det kunne være gluten og/eller melk. Men litt gluten og melk får jeg i meg til vanlig også, så da uten alle symptomene. Og jeg spiste ikke større mengder av det i jula enn til vanlig. Det jeg spiste som jeg ellers ikke spiser var hasselnøttmakroner og kransekakestenger - og ingen av de inneholder gluten eller melk. Så jeg skylder på sukkeret inntil videre i hvert fall.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...