10 oktober 2011

Lavkarbo pizza! (mandelbunn)


Jeg har vært på utkikk etter den ultimate pizzabunn-oppskriften og tester stadig nye varianter. Dette er Tines oppskrift (hun foreslo selv at jeg burde teste den - og nå skjønner jeg hvorfor!) :) Denne leder herved  "pizzabunn-konkurransen" her hos oss. Ikke bare smaker den godt, men den er også kjapp å lage. Jippi!

Jeg har en sterk mistanke om at dette blir bunnen til fredagspizzaen vår framover.. MEN - jeg har fortsatt et par oppskrifter jeg skal teste.. ;)

Denne pizzabunnen er både lavkarbo, melkefri, glutenfri og selfølgelig sukkerfri.


Oppskriften passer til to sultne voksne, eller 2 voksne og 1 barn:
  • 3,75 dl malte mandler (kjør dem i blender)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 0,75 ts salt
  • 3 ss vann
  • 3 ss rapsolje

Bland sammen det tørre og ha i resten. Vent i 10 minutter så deigen får tykne. Kjevle den så ut mellom to bakepapir på et bakebrett og stek i 10 min på 225 grader. 

Ha på ønsket pizzafyll og stek litt til.

Jeg delte denne i 8 stykker så da ble det 1,5 g karbohydrat per stykke (ikke medregnet fyllet).




Tidligere har jeg testet:
Jyttepizza - glutenfri og melkefri men ikke lavkarbo
Pizzasnurrer - lavkarbo og glutenfri, men ikke melkefri

23 kommentarer:

Frida sa...

Spennende! Og ikke noen "rare" spesialingredienser heller. Det liker jo jeg vet du... Hvordan er konsistensen på denne?

lovelyliller.com sa...

Så meget god ut denne :D nam nam!

Lise sa...

Den skal absolutt prøves! Ser veldig godt ut! :D

Helen sa...

Konsistensen ja.. Hva skal jeg si? Ikke svampete som noen lavkarbopizzabunner.. Mer som.. tja.. grov pizzabunn? Hever ikke så mye - men smaker veldig godt!

Frida sa...

Kult! Jeg gleder meg til å prøve :)

Helen sa...

..og jeg gleder meg til fredag... :D (tror min kjære mann blir glad hvis jeg tester de siste pizzaoppskriftene på andre dager enn fredager.. hehe)

Mariann S sa...

Eg har også funnet min ultimate pizza, mmmmmmm Ville egentlig prøve den, hadde ikkje heilt trua..... men den beste eg har smakt :) Har du prøvd den? http://mariann08matbloggen.blogspot.com/2011/10/den-aller-beste-lavkarbopizzaen-mmmm.html

Helen sa...

Mariann S - ikke testet den ennå nei. :) Men ser god ut!

Une sa...

Ser deilig ut!

Anonym sa...

hm, mandelbunn har jeg aldri prøvd...det må testes :-)

Anonym sa...

nei nå var jeg heldig. Jeg skal ha syklubb og har ei som ikke tåler hvetemel i "klubben" og her dumpet en lettvint pizzadeig som passer alle. Takk takk :-)

Helen sa...

:)

Mittlivsomyoyo sa...

Nam nam! Nå har jeg testet ferdig lavkarbo pizzabunn fra helsekosten. Overraskelsen var stor da tom mannen likte den. :-). Lett å lage og kjempegod!

Helen sa...

Ja det er kjempegøy man finner noe mannen også liker! :)

Kunnskapsriktrening sa...

Denne hørtes lovende ut! Ikke en haug av egg som i mange andre pizzabunner jeg har prøvd. Takk for tips!

stine alme sa...

Den skal prøves ut ja :)

Anonym sa...

Så kjekt, denne vil jeg prøve! Trur du det fungerer med mandelmel fra funksjonellmat?

Janicke sa...

nam nam..i fjor sommer laget jeg pizza bunn etter mandelrustykke oppskrift. Veldig godt så jeg kan tenke meg et dette ble vellykket :-D

Helen sa...

Anonym - ja det tror jeg. :) Jeg sparer dog det melet til kaker, får dårlig nemlig samvittighet når jeg "sløser" det på pizza / rundstykker o.l. :D hehe

Anonym sa...

Hei. Takk for flotte oppskrifter og for at du skriver om viktige tema. Er spesielt interessert i ernæring til babyer og barn. Jeg lurer på om denne lik så greit kan lages uten bakepulver?

Helen sa...

Godt mulig, har ikke prøvd det. Den hever jo uansett ikke sånn kjempemasse.. Si gjerne i fra hvis du prøver! :)

Anonym sa...

Hvor mye mandelmel blir 3,75 dl mandler ? Sånn ca.?
Ser godt ut =)

Helen sa...

Omtrent det samme om jeg ikke husker helt feil.. Melet blir jo litt luftig, så kanskje derfor volumet er omtrent det samme? (Men dobbeltsjekk gjerne før du hivet det i deigen..) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...