15 august 2011

Melkefri kaffemelk

Når man, som meg, prøver å unngå melk fra kua så må man finne et alternativ til kremfløten (evt melka) i kaffen. (Hadde dog aldri trodd jeg skulle begynne med kremfløte i kaffen noen gang - jeg har faktisk i mange år brukt skummet melk i kaffen! Men det er en annen historie).

Så hvilke alternativer har man? 
  • Svart kaffe - men det er ikke et alternantiv for meg - jeg må ha noe hvitt i kaffen eller så kan det bare være med hele kaffen! :)
  • Havremelk - smaker GODT i kaffen, men inneholder en del karbohydrater. 
  • Soyamelk - smaker enda bedre enn havremelk, men den prøver jeg å unngå (får utslett..). Men tåler du den inneholder den mindre karbohydrater enn havremelk.
  • Kokosmelk. Det smaker godt gitt! Det smaker kokos, men jeg liker kokos jeg da. :) Og den inneholder lite karbohydrater (jippi).
Så kan man jo kanskje bruke produkter som havrefløte eller soyafløte - men disse har jeg aldri testet. Rismelk er også et alternativ - eller kanskje ikke - siden den inneholder mest karbohydratet av dem alle!


Konklusjon - det blir kokosmelk i kaffen på meg framover! Men kommer nok til å variere nå og da med havremelk. :)

Når man bruker kokosmelk i kaffen kan det flyte rundt litt klumper fra kokosmelka, men det fikser man lett på 3 sekunder med en melkeskummer. :) (Vi har nemlig alltid melkeskummer stående framme på kjøkkenbenken, for den bruker vi hver dag når vi lager vår grønne supermatdrikk).

Noen som vet hvor man får tak i billige kokosmelk hen? Det aner meg at det kommer til å gå uanseelige mengder av det framover... (Har nemlig spist det til frokost i dag også - innlegg kommer..)9 kommentarer:

Ida sa...

Kanskje man kan få tak i billigere partier med kokosmelk på f.eks. smartclub? De pleier i alle fall å ha tilbud på havre- og rismelk fra go green vet jeg.

Kunnskapsriktrening sa...

Det hørtes godt ut! Skal prøves :)

Carita sa...

Har prøvd det meste i kaffen, men ikke kokosmelk, skal prøve det når jeg har fått kjøpt det :) Billig kokosmelk, kanskje på Iherb? Har sett det der, men husker ikke pris.

Anonym sa...

Har precis druckit en stor morgon kaffekopp med SMÖR i. Ger kaffet en lite rundare smak och känns väldigt gott i magen efteråt. Jag tar cirka 2 matskedar i en stor kopp. De 2-3 första gångerna kändes det lite konstigt, men nu ger det en otroligt god mättnadskänsla på morgonen, speciellt de dagar jag slarvar med frukosten.

Fragola sa...

Kokosmelk koster 6,90 for en boks på Smart Club. Det er av merket Exotic Food. Vil du ha kokoskrem koster det 8,90 av samme merke. Kjøper i lassevis hver gang. :-)

Helen sa...

Anonym - det skal jeg teste :O)

Dere andre - takk for gode tips. Må huske å stikke innom smart club neste gang jeg skal østover! Kanskje jeg kan sjekke på obs feks så lenge.. :)

Une sa...

Jeg kjøper literskartonger med kokosmelk på Wung Tao i Kr.sand (Aroy kokosmelk, liker kvaliteten på den). Husker ikke hva det koster, men tror det var rimelig.

Helen sa...

Une - selfølgelig! At jeg ikke har tenkt på det før! Takk for tips :)

Kristine sa...

Har selv brukt mye soya melk. Den som er tilsatt ekstra Kalsium inneholder bare 0,5 g karbohydrater :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...