Et supert tilbehør til kjøtt eller fisk. Bruk det feks på laks før du steker den i ovnen / på grillen.
Du trenger:
- 1 stort knippe fersk basilikum eller ruccolasalat
- 1 dl kaldpresset olivenolje
- 2 ts hvitvinseddik
- 60g pinjekjerner (eller feks cashewnøtter)
- 60g revet parmesan (jeg hadde ikke det, men smaker godt uten også!)
- salt
- hvit pepper
Rist pinjekjernene på tørr stekepanne. Skrell hvitløk og del i biter. Bruk stavmikser og blend sammen til en jevn masse. Du kan også bruke morter eller blender. Holder seg i kjøleskapet i minst en uke!
Oppskriften er fra boken Doktor Dahlqvists kokebok
3 kommentarer:
Ser kjempegodt ut!
Er veldig dårlig på bruke pesto til maten - nå har jeg en unnskyldning!
Takk for oppskrift. Gleder meg til å prøve. Det blir uten ost på meg også:-)
Ja jeg har aldri laget pesto før, men det blir ikke siste gang! :D Veldig godt på laks!! :)
Legg inn en kommentar