12 juni 2011

Pesto


Et supert tilbehør til kjøtt eller fisk. Bruk det feks på laks før du steker den i ovnen / på grillen. 

Du trenger:
  • 1 stort knippe fersk basilikum eller ruccolasalat
  • 1 dl kaldpresset olivenolje
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 60g pinjekjerner (eller feks cashewnøtter)
  • 60g revet parmesan (jeg hadde ikke det, men smaker godt uten også!)
  • salt
  • hvit pepper
Rist pinjekjernene på tørr stekepanne. Skrell hvitløk og del i biter. Bruk stavmikser og blend sammen til en jevn masse. Du kan også bruke morter eller blender. Holder seg i kjøleskapet i minst en uke!

Oppskriften er fra boken Doktor Dahlqvists kokebok


3 kommentarer:

Torunn - litt lettere sa...

Ser kjempegodt ut!
Er veldig dårlig på bruke pesto til maten - nå har jeg en unnskyldning!

Benedicte fra "Skolelyst" sa...

Takk for oppskrift. Gleder meg til å prøve. Det blir uten ost på meg også:-)

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

Ja jeg har aldri laget pesto før, men det blir ikke siste gang! :D Veldig godt på laks!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...