02 juni 2011

Mysli (LCHF)

Eller müsli om du vil.. :) 

Dette er en av Doktor Dahlqvists oppskrifter og er kjapp og enkel å lage. Jeg endret (som vanlig) litt på oppskriften - orginalen finner du i Doktor Dahlqvists kokebok. (Jeg har foresten doblet oppskriften i forhold til orginalen).


Du trenger:
 • 2 dl grovhakkede nøtter (jeg brukte mandler, hasselnøtter og cashewnøtter)
 • 2 dl sesamfrø
 • 2 dl gresskarkjerner (har du ikke det kan du bruke solsikkekjerner, evt halvt om halvt)
 • 2 dl linfrø
 • 1 dl kokosmasse (eller kokosflak om du har)
 • 0,75 dl rapsolje
 • 1 dl vann
 • litt himalayasalt eller sjøsalt
 • har du chiafrø, ha gjerne oppi litt av det + litt ekstra vann (de trekker til seg mye vann)
Bland og la det stå og godgjøre seg mens ovnen varmer seg opp. (Fint for linfrøene å få svelle litt, gjerne minst 30 min, før de går i ovnen). Fordel i langpanne og rist blandingen på 200 grader i ca 15 min. Ikke gå fra det, sjekk at det ikke brenner seg!

Energiinnhold:
4% karbohydrater
9% proteiner
86% fett

Oppbevar i tett boks i kjøleskapet. Server feks med yoghurt pluss evt bær eller syltetøy.

Tåler du ikke kumelksprodukter er kokosyoghurt et godt alternativ, og unngår du sukker er hjemmelaget sukkerfritt syltetøy, eller bare frosne bær et supert alternativ. Men denne müslien smaker veldig godt uten noe søtt på også!
 • Fragola har en fin oppskrift på kokosyoghurt.
 • Hjemmelaget sukkerfritt syltetøy finner du feks her og her
 • Tåler du melk er tyrkisk yoghurt eller kefir et godt alternativ. 
Jeg har foresten begynt å bestille masse nøtter, frø og kjerner fra iHerb. Man sparer faktisk penger på mange av dem (feks gresskarkjerner og cashewnøtter). Bare et lite tips på tampen. :)


7 kommentarer:

Nicole sa...

Så artig, jeg laget også musli i går etter noenlunde samme oppskrift! Hadde ellers på sukrin og masse kanel i tilegg, supergodt! ding

Helen sa...

Kanel kan jeg tenke meg smakte godt på denne ja!! :) Skal skrive det bak øret! Kan drysse litt på denne når den skal spises.. :)

Stine sa...

Tusen takk for kommentar på bloggen min og takk for tipsene :) Jeg spiser ikke etter noen spesiell diett, ene og alene fordi jeg tror heller på "sunt vett", hehe. Men jeg har kuttet NED på karbohydratene, men ikke UT fordi jeg er ikke så glad i fett. Men har hatt et par år med mye stress i livet mitt men nå ser det endelig ut til å roe seg ned så håper søtsuget vil roe seg etterhvert. Skal absolutt følge bloggen din videre for her var det mye spennende :)

Silje sa...

den såg god ut:) eg har også begynt å bestille nøtter frå iHerb:) snart kjøper eg ingenting på helsekost eller dagligvare lenger:P

Marit sa...

Oj, så godt det så ut! Jeg har lenge hatt lyst å lage frokostblanding i den stilen, men ikke riktig kommet i gang med å lete etter oppskrift. Og så dukker den bare opp hos deg:) Den må prøves, kanskje allerede i helga...God helg:)

Helen sa...

Så vittig - jeg sitter å knasker på litt sånn müsli akkurat nå.. (Funker også som litt snacks uten å ha noe til..) :D

Lene sa...

Frister, denne skal jeg virkelig prøve :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...