28 oktober 2013

Jeg spurte iHerb ang genmodifiserte produkter...Kall meg naiv, men jeg har liksom ikke tenkt på at iHerb produkter kunne inneholde genmodfiserte matvarer... (er det mulig..). Men tanken slo meg her en dag fordi jeg følger med på et lovforslag i Washington State i USA. Der ønsker de merking av produkter som inneholder GMO (genmodifiserte) ingredienser. USA er et av de (veldig få) landene som ikke har en lov som sier at GMO-mat må merkes, (og sterke krefter arbeider for å beholde det slik...så det blir spennende å se om de får gjennom lovforslaget!)

Jeg skal ikke gå så nøye inn på hvorfor (jeg mener) man bør unngå GMO-produkter for en hver pris. Emnet kan du google selv eller søk på youtube. MYE info der ute. Men kort fortalt viste feks en fransk studie en del skremmende symptomer, bl.a MYE kreft hos rotter som fikk genmodifisert mais i en 2-års periode. Det var også en høy andel rotter som ble født med fødselsdefekter mm.

Men i alle fall - jeg handler jo mye på iHerb. Har jeg uforvarende brukt noen produkter som inneholder GMO-ingredienser?

Så - jeg spurte iHerb via Facebook. "Selger dere produkter med GMO ingredienser?"

Her er svaret:Ok, så med andre ord;

  • er produktet merket "non-GMO" - trygt.
  • er produktet merket "Organic" - trygt
  • er produktet ikke merket - risiko for GMO-ingredienser, - spesielt om det inneholder soya- eller maisprodukter..
Jeg har sjekket en del av produktene jeg har kjøpt, og jeg fant ingen som kunne inneholde GMO ingredienser. (pfew...). Men det er nok mye fordi jeg har valgt økologisk.


Noen eksempler på GMO-frie produkter:

  • Xylitol - merket "non-GMO"
  • Sukrin (ikke merket, men jeg sjekket med leverandøren - GMO fri!)
  • Mandelmel - ikke merket "non-GMO", men alle Bobs Red Mill produkter er lager av GMO-frie produkter. (Link til info om det)
  • Kokosmel - samme som over..
  • Kokosolje (merket "non-GMO")
  • Mandelsmør (økologisk)
  • osv..

Jeg vet mange av dere velger økologisk allerede når dere handler hos iHerb. Nå har dere enda en grunn :)7 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

har HELT sikkert brukt GMO mat og produkter

ninabakke sa...

Takk for at du deler! :)

Prøver å velge produkter som er økologiske, men ikke alltid de er det og har ikke vært så nøye på å sjekke om de er GMO fri - men det skal jeg helt klart gjøre nå!

Helen sa...

Nei jeg har jo ikke tenkt på det i hele tatt... Men er glad jeg ble klar over det - det er jo masse produkter å velge mellom hos iherb :)

Veronica sa...

Velger stort sett økologiske produkter fra iHerb, siden de er så billige, men greit å være obs på det :)

Mat for sjelen sa...

Takk for tipset :-) Har egentlig tenkt at siden alle IHerb sine produkter er organiske og økologiske er jeg på den trygge siden... Ser at jeg må være litt mer våken.... Har fulgt med stor interesse med i debatten rundt Mosanto og deres planer om å få innpass på det norske markedet...

Mat for sjelen sa...

Kan jo også få tipse om at Monsanto nå kan få "Nobel Prize of agriculture" - World Food Prize for sitt arbeide med å lage GMO. Les mer her: http://action.sumofus.org/a/world-food-prize-monsanto-syngenta/?sub=fb

Helen sa...

Jeg også følger Monsanto med argusøyne, men var ikke klar over at de kunne vinne en pris.. Takk for link!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...