10 april 2011

Sukkerfrie sjokolademuffins


Dette er perfekt helgekos fos oss som er glad i smaken av sjokolade, men som ikke vil spise sukkeret som vanligvis følger med. Disse muffinsene smaker skikkelig godt og de er sukkerfrie, glutenfrie og melkefrie. Min sønn på 2 liker dem kjempegodt, så de er milde nok i smaken for små barn, men samtidig en fin og mørk sjokoladesmak for oss voksne.


Orginaloppskriften kom herifra, men har endret den. Muffinsene kan nok gjøres ennå sunnere ved å feks bytte ut noe av melet med mandelmel etc. Så kommer nok til å eksperimentere videre med disse! :)


Oppskrift på sukkerfrie sjokolademuffins:
  • 30 g rått kakaopulver
  • 50 g xylitol
  • 40 g blått jyttemel (eller annen type mel)
  • 1 ss husk
  • 1/16 ts steviapulver (bedre å bruke mindre enn for mye, så begynn med litt og smak på røra om du er usikker på mengden. Bruker du steviadråper bruk 4-6 dråper)
  • 1 klyp vaniljepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1,5 dl melk (jeg brukte usøtet soyamelk)
  • 100 g sukkerfri mørk sjokolade, hakket i småbiter
  • 1 egg
  • 3 eggehviter
  • 30 g xylitol (skal vispes sammen med eggehvitene)
Bland kakao, xylitol, mel, husk, stevia, vaniljepulver og salt i en gryte sammen med melk. Varm forsiktig opp (skal ikke koke).  Ta det av platen og bland oppi sjokoladen, rør til den er smeltet. Visp så inn det hele egget og la blandingen avkjøles. 

Pisk eggehvitene og xylitol, og vend dette forsiktig inn i sjokoladerøren. Ha røren oppi 10-12 små muffinsformer. Stek på 180g i 15 min. 

Kan serveres alene, eller feks med bær og kokoskrem. Vil man ha glasur på kan feks glasuren herifra være et alternativ. 

Enjoy!





10 kommentarer:

Valerie @ City|Life|Eats sa...

These muffins look delicious. Glad you were able to order chia seeds - I find them delicious in puddings and they are nice to thicken smoothies too. I am a huge iherb fan myself.

Nicole sa...

De så kjempe gode ut, supert alternativ til vanlige muffins. Høres jo ut som om de smaker vel så godt (om enn ikke bedre?) enn vanlige muffins :)

Ida sa...

Nam, disse skal jeg prøve meg på! Må bare få kjøpt jyttemel, har aldri brukt det før. Fint å slippe fløte og smør som jeg brukte sist jeg lagde glutenfrie muffins!

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

Valerie - yes, iherb is great!

Nicole - ja de smaker kjempegodt!

Ida - du trenger ikke nødvendigvis jyttemel - prøv med annet type mel om du har :)

Melusine sa...

For et supert alternativ til vanlige muffins!
De ser også veldig gode ut, og absolutt noe jeg kan bruke til fredagskos :)

Anine sa...

Dette så virkelig godt ut!
Takk for inspirasjon...

kroppibalanse sa...

Det må jeg si. For noen flotte muffins og for en flott oppskrift. Du er god :-)

Janicke sa...

Får vann i munnen!!!

mjuuugly sa...

Du må være forsiktig med å spise rå spiret bønner, da det diksuteres om de er giftige, og at de bør kokes før de spises. Mungbønner går fint rå.

Carita sa...

Frister å lage slike :) Ser gode ut, men mangler et par ing. Får se å skaffe meg det neste gang jeg har penger på konto.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...