12 august 2011

Gjør du alt riktig men går alikevel ikke ned i vekt?
Noen ganger kan man føle at man gjør alt riktig, men kiloene sitter bom fast. Eller man har nådd et vektplatå man ikke kommer seg av.

Her er noen linker jeg har samlet med noen gode råd: (Om du er helt ny når det gjelder lavkarbo anbefaler jeg at du leser Lavkarbo (LCHF) for nybegynnere først).

  1. Kostdoktorn har noen råd for de som har problemer med å gå ned i vekt. Mange gode råd, men jeg har særlig lagt merke til rådet om 80/80/20 - 80g fett, 80g protein og 20g karbohydrater per dag i en periode for å få det til å løsne. Link
  2. Anna Hallèn har også noen råd om hvordan man kan legge opp kostholdet over tid å få høyere forbrenning noe som vil hjelpe på å løsne på kiloene. Link
  3. Dr Geisner har nylig lagt ut en liste med tips han skal prøve framover. Det er enkle tips som krever lite planlegging. Link

Et lite tips til slutt - om du drikker for mye kaffe (noe som kan hemme vektnedgang- se link til Dr Geisner over), kan kaffeerstatningen Dandy Blend være et alternativ! Jeg har ikke testet det, men jeg stoler på Tine og bestiller en pose! Så kan jeg feks drikke vanlig kaffe på morgenen og "juksekaffe" på ettermiddagen.. Evt gå helt over til Dandy Blend om den slår ann! Det kan jo også være godt for lillejenta som da slipper koffein i morsmelka. :) 

Merket heter Dandy Blend, og kan bestilles herBildet er funnet her

9 kommentarer:

Ida sa...

Det kan også være matvarer man ikke tåler så godt som gjør at man går opp i vekt. Jeg har ligget under det jeg burde ha med tanke på kalorier de siste par ukene (ikke med vilje!), men har allikevel gått opp i vekt - det viser at det ikke er hvor mange kalorier man får i seg som er viktigst, men hva slags kalorier. I mitt tilfelle er det fordi jeg har spist hvetemel (mye av det fint) som jeg ikke pleier. Akkurat det med hvetemel og annet fint mel tror jeg gjelder for de fleste som vil ned i vekt, så jeg ville anbefalt å kutte ut det fra kostholdet en stund.

lovelyliller.com sa...

det kan være mange grunner til at man ikke går ned i vekt. ofte tror de som slanker seg at de gjør alt riktig,men sannheten er at de spiser for mye,mer enn de bruker. :3

Helen sa...

Ida - etter det jeg har lest binder gluten til seg vann - noe som gjør at man fort kan gå opp i vekt når man spiser hvetemel? Jeg hadde motsatt efaring - spiste over 2000 kalorier per dag og gikk ned 2 kg :) Så det er nok mye i det du sier!

Lovelyliller - ja mange lurer nok seg selv.. ;)

Fragola sa...

Den "kaffen" er kjempegod! Bare å glede seg. Smaker nesten som vanlig kaffe. Moren min lever på lavkarbodiett og hun elsker ismoccaen som jeg lager til henne. :-)

Anita Husevåg sa...

Kjempeflotte tips!
Syns også det er viktig å huske på at man bør være i aktivitet når man ønsker vektnedgang. Etter ca 3-4 måneder er det også lurt å endre treningsopplegget litt, slik at man ikke bare bruker de samme musklene gang etter gang.

Ele sa...

Så rart det med kaffe, jeg viste det motsatte: at kaffe kan øke metabolismen og hjelpe i vektnedgang prossesen...Kaffe er også vanndrivende (litt).

Tine sa...

Jeg syns Dandy Blend var deilig, men det at mannen i huset gulpet den ned uten å kommentere det, sier mest :)

Helen sa...

Tine - hehe, ja det var ikke verst! Kanskje mannen her i huset også kan like den :) Ikke verst pris heller!

Silje Silje sa...

Dandy Blend er kjempegod!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...