13 august 2011

Reagerer du på gluten?

1% av alle amerikanere har cøliaki. Mens 33% har glutenintoleranse! Jeg vet ikke om tallene er de samme i Norge, men jeg vil tro de ligner de amerikanske. Både i Norge og i USA er det store mørketall da mange har cøliaki uten å vite om det. Da vil jeg jo tro enda flere går rundt med glutenintoleranse uten å vite om det? Mange kroniske sykdommer KAN være forårsaket av glutenintolleranse i følge Mark Hyman.

I videoen under forteller Mark Hyman hvordan man kan finne ut om man reagerer på gluten.

Jeg har ikke fått testet skikkelig om jeg tåler gluten godt eller ikke. Men en observasjon jeg har gjort meg er at når jeg spiser gluten nå så blir min datter (som jeg ammer) nokså urolig. Jeg har faktisk aldri hørt om noen som har opplevd det samme! Har du?5 kommentarer:

Ele sa...

Jeg har hørt at man kan få kjøpt en test på apoteket som tester for cøliaki. Ganske pålitelig...

Anonym sa...

Jeg tåler ikke gluten og har fået det testet på Nordic Clinic (dansk klinik for funktionel medicin) for snart 2 år siden.

Mine børn er 5½ i dag, og de var meget urolige som børn. Græd og græd og græd. Dengang levede jeg stort set af brød dagen lang. Så måske er der rigtigt nok en sammenhæng mellem morens indtag af gluten og urolige børn. Interessant tanke som kan forklare mange ting for mig.

Bemærk i øvrigt, at hvis du testes for cøliaki ved blodprøve, skal du have spist større mængder gluten i månederne inden testen for at den kan give resultat. Glutenintolerance kan mig bekendt ikke spores i blodet. Bare et tip... ;-)

Hej fra Jane

lovelyliller.com sa...

jeg har fått testet at jeg ikke tåler det og prøver å unngå det.

Kristine sa...

Jeg har selv hatt masse mageproblemer og tenkte på glutenintolerense. Når jeg sa dette ovenfor legen bare ristet han på hodet og ville ikke teste meg for det. Han mente det var for uvanlig i Norge. Det er helt drøyt, for det er faktisk veldig mange som sliter med det. Mesteparten vet det ikke engang selv!

Helen sa...

Kristine - utelat gluten fra kostholdet feks i 4 uker (helst lenger) og introduser det forsiktig igjen - så ser du hvordan kroppen reagerer. :) Jeg tror det er for lite kunnskap om dette blant leger. Men det finnes privatklinikker som tester en for dette. Men tror det koster en del, så det billigste er å teste det selv ved å kutte ut gluten en periode. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...