21 april 2011

Raw kake med jordbær og bringebær


Da har jeg laget min første raw kake! Det var jo både enkelt og raskt å lage - og smakte friskt og godt! Og med tanke på at dette er en kake uten sukker, hvetemel eller melkeprodukter, men som bare inneholder sunne ingredienser.. Kan man da ønske seg mer?

Utseendemessig er den ikke heeeelt på høyden med inspirasjonskildene mine Anita og Mjuuulgy sine raw kaker, men til å være mitt første forsøk er jeg veldig fornøyd! :D Det blir nok flere raw kaker framover.. :)

Tin gjerne bærene over natta i kjøleskapet, så tar kaken bare noen minutter å hive sammen! Legg feks bærene i dørslag over en bolle, og ha over plastfolie. Så renner det overflødige vannet av i samme slengen. :)



Oppskrift på sukkerfri raw kake med jordbær og bringebær:

  • 3 dl nøtter (jeg brukte 2 dl mandler og 1 dl valnøtter)
  • 6 dadler uten stein
  • 2 ss kokosmasse
  • litt vaniljepulver
  • et klyp salt
  • søtning hvis ønskelig (jeg brukte ikke det, det ble mer enn søtt nok. :)

Bunn:
Kjør nøttene i blender og ha oppi dadler. Begynn gjerne med noen og ha oppi flere til du er fornøyd med kosistensen. Ha oppi resten av ingrediensene og blend sammen. Massen skal kunne beholde formen når du klemmer den mellom fingrene, men skal ikke være klissete. Press blandingen ned i en springform. (Ha gjerne bakepapir mellom bunnen og ringen på springformen, så er det lettere å få kaken over på et fat når den skal serveres). Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.


Fyll:

  • 3 dl cashewnøtter
  • 1,5 pakke tinte bær, ca 700g (jeg brukte 1 pakke jordbær og 0,5 pakke bringebær)
  • ca 4 ss kokosolje smeltet i vannbad
  • vaniljepulver
  • kardemomme
  • sitronsaft (jeg brukte saften fra 0,5 sitron, men kunne helt fint brukt mer!)
  • et klyp salt
Kjør cashewnøttene i blender til melkosistens, ha oppi bærene og kokosoljen og blend sammen. Smak til med vaniljepulver, kardemomme, saft fra sitron og salt. Ha oppå bunnen, og sett i fryseren. (For å unngå iskrystaller oppå kaken kan du legge plastfolie nedpå kaken.)

Tas opp en time før den skal serveres. 

Man må ikke ha sjokoladelokk på, men det gir en ekstra god smak! Smelt 100 g mørk sukkerfri sjokolade i vannbad, ha oppi 1-2 ss kokosolje, og hell over kaka. (Evt lag rå sjokolade selv). Lurt å ha sjokoladen på kaka mens den fremdeles er frossen, lettere å fordele. 

Ha oppå kokosmasse og server :)






Inspirasjon:

11 kommentarer:

Tone - Hjertemat.com sa...

WOW! Jeg synes den så nyyyydelig ut jeg!!

Veronica sa...

Nammis! :)

lovelyliller.com sa...

så flink du er! jeg er imponert! :D

Eldeen sa...

Åååh, det ser kjempegodt ut! Jeg må nok få ut fingeren og prøve meg på ei rå kake snart jeg også. :)

SV: Tusen takk for det. :)

Carita sa...

Så jo veldig snasen og god ut :) Fikk lyst til å lage enda en rå kake jeg og ;)

Une sa...

Namnamnam! Ser deilig ut!!

Nora - www.livsstrategi.org sa...

Lagde sporenstraks denne kaka i går, ble så inspirert. Syns du er veldig flink til å få til gode og enkle oppskrifter! Hadde mest blåbær, og manglet noen av ingrediensene, men kaka gikk ned på høykant her i familien. Skal definitivt lage den igjen:)

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

Nora - så gøy den falt i smak!! :)

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

...og denne kaka har gjort at jeg spiste kakerester 3 dager på rad - HELT uten dårlig samvittigher.. ;)

sunthjerte sa...

Åhh, denne så utrolig god ut! Fristet veldig akkurat nå :-D

Nikoline sa...

WOW!
Har en del kirsebær i fryseren, og fikk veldig lyst til å bruke de til en kake som dette. Ser fantasisk god ut, og mye enklere enn mange andre raw kaker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...