04 mai 2011

Forespørsel fra Dagens Næringsliv..Fikk nylig denne forespørselen fra Dagens Næringsliv:
Hei Kjernesunn Nordkvinne =)

Jeg er journalist i Dagens Næringsliv og jobber med artikkel om hvordan en stadig større del av befolkningen tar radikale valg når det gjelder egen helse. Jeg leter etter personer jeg kan følge en dag eller to, for å se hva som kreves for å leve et kjernesunt liv, hvilke forsakelser man må ta, hvilke gevinster man får, hva man savner og hva man vinner, og ikke minst hva det krever av innsats/planlegging og struktur for å legge om til et sunnere liv.
Er du typen som har en historie å fortelle? I så fall setter jeg utrolig stor pris på om du tar kontakt for en uforpliktende prat!

Mitt svar:
Oj, det var en spennende forespørsel! Er dette en artikkel om en person, eller skal du ha med flere i samme artikkel? 
For meg begynte det hele med kjernesunn familie, men jeg har utvidet perspektivet litt siden den gang.. (har blandet andre ting inn i tillegg til kjernesunt kosthold..) Se gjerne mitt siste innlegg der jeg beskriver planene framover. 
http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/05/na-starter-experiment.html
Men jeg føler nok at et mer passende tidspunkt hadde vært litt lenger ut i prosessen, der jeg har litt flere resultater (og erfaringer) å vise til. (Regner med artikken  da er ferdigskrevet og publisert for lenge siden...:)..) Akkurat nå er jeg høygravid så er litt forsiktig med å feks gå ned i vekt. Men målet er å etter den kommende måneden (ref innlegget over) vet jeg hva som funker og ikke, og jeg kan gi alt etter fødselen. :) Håper å ha skapt mange gode vaner (flere enn jeg har nå) og gått ned 10-15 kg innen jul.J Men mye viktigere enn å gå ned i vekt er å få enda mer energi og overskudd – og ikke minst en bedre helse! Så gleder meg til fortsettelsen!!
Så skal du skrive flere artikler – spør gjerne igjen! Men føler meg kanskje litt ukomfortabel med tanken akkurat nå rett før fødselen... :)
Men når det er sagt – som fersk blogger er jeg kjempesmigret over å ha blitt oppdaget av en journalist! (Begynte å blogge aktivt i midten av mars). Og veldig gøy at det faktisk er mulig å få en del trafikk på bloggen på så kort tid. Veldig moro! Så et tips jeg ville fått med til leserne er at en måte å få støtte og oppbakking på er å begynne å blogge. Når venner og familie syns en begynner å blir LITT vel ekstrem, så får man masse positiv feedback (og gode råd) via bloggen! Så i tillegg til min mann (som støtter ”kostholdsprosjektet” mitt 100%) så er bloggen min hovedinspirasjonskilde. :)
Lykke til med artikkelen! 

Min mann syns jeg er helt tullerusk som sier nei... Hva syns du?

8 kommentarer:

Løvinnen sa...

Det er jo kjempe bra=)))

Ida sa...

Oi, så morsomt å få en sånn forespørsel, da! :-) Du har jo mye interessant å komme med, så jeg syns ikke det er rart at du ble spurt :-)

Jeg tenker som så at bloggen din ville fått enda mer fart på seg om du ble med, men det er jo bare en bonus fordi hovedgevinsten er jo at en sånn artikkel vil inspirere andre som vil gjøre noe for helsen sin. Når det er sagt, så skjønner jeg absolutt at du sier nei! Det er viktig at du føler deg komfortabel med å gjøre noe sånt, og også at du er 100 % sikker på at det du sier stemmer - etter en viss tid kan man jo oppdage at man i tok feil i første instans (altså ift. hvordan et kosthold fungerer for deg osv). På det grunnlaget ville nok jeg også ha sagt nei. Du inspirerer jo folk gjennom bloggen din hver dag uansett! :-)

N sa...

Så moro med slike forespørsler! Jeg har fått noen slike jeg også, men ikke alltid det passer å bidra.. Å bli fulgt over to dager kunne jeg fått litt hetta av ;-) Spesielt siden jeg har ME.

Liller sa...

så spennende! vet at cassi også ble spurt :) lovelyliller.com

Helen sa...

Ida - der traff du spikeren på hodet!

Tone - nei det må passe. Og bl.a det at jeg er særdeles høygravid og sliten veide også med når jeg sa nei. :) Men håper det kan komme flere muligheter når det passer bedre, OG når jeg er kommet litt lenger i denne prosessen. :)

Liller - ja, jeg regnet med journaisten prøvde å få napp flere steder :)

Tone sa...

Så gøy med en slik forespørsel! Jeg ble intervjuet for noen uker tilbake og synes bare det å ta det over telefonen var en litt skremmende erfaring (men også veldig lærerik og morsom da ;)) Å bli fulgt i to dager hadde vært litt av en utfordring kan jeg tenke meg, men akk så spennende. Å bli intervjuet er litt som coaching tenker jeg, man tydeliggjør det som er og det gir innsikt i en selv på godt og vondt ;) Blir spennende å lese artikkelen når den kommer, uansett hvem den løfter frem! :)

Helen sa...

Ja, det blir spennende! Håper den blir lagt ut på dn.no, ikke bare i papirutgaven. Et veldig bra tema å ta opp i alle fall!!

bente sa...

Så gøy! :D jeg tror jeg ville slengt meg med på det, men du kjenner deg selv best og må lytte til kroppen din. Krysser fingrene for at du får en ny mulighet etter fødselen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...