28 mai 2011

Rabarbra- og jordbærsyltetøy


Takket være lchf-bloggen fant jeg inspirasjon til denne oppskriften da jeg trengte å bruke rabarbraen jeg fikk av naboen til noe. Søte jordbær og sur rabarbra komplimenterer hverandre veldig fint syns jeg!

Jeg brukte:
  • 500 g rabarbra, vasket, renset og kuttet i biter
  • 400 jordbær (jeg brukte frosne)
  • 3 ss sitronsafr
  • 3-4 ss sukrin (eller xylitol hvis du foretrekker det)
  • 2 ts kanel (kan utelates, men gir en veldig god smak!) 
Kok forsiktig opp rabarbra, jordbær og sitron. Når dette har avgitt vann bland inn sukrin og la det putre i en time. Ha i kanel på slutten så det får koke med en liten stund. Er det da for tynt kok det i 10 min til. (Eller om du er av den utålmodige typen. ha opp i 2 ss fiberhusk så vil syltetøyet tykne når det kjølner. :)

Kan godt fryses ned i passelige porsjoner for senere bruk. Kan brukes som syltetøy eller som dessert (kompott ).

Passer feks veldig godt på nøtter og kokoskrem  (eller kokosyoghurt / tyrkisk yoghurt / mat yoghurt..)Og nå må noen si i fra hvis jeg har regnet ut dette feil.. Men jeg tror altså at det er 55 karbohydrater i hele gryta med syltetøy. (Med andre ord ikke mange karbohydrater per ss)

Jeg regnet det ut sånn:
258 kalorier totalt
85% av det er kh = 219 kalorier
Det er 4 kalorier per gram kh = 55 gram karbohydrater

Blir dette riktig eller er jeg helt på jordet?? :)5 kommentarer:

www.supermatforbarn.blogg.no sa...

Såg deilig ut. Kanskje jeg må gyve løs på rabarbraen i hagen i dag?

Frida sa...

Se der ja! Så bra at du ble fornøyd ;)

Mitt regnestykke sier at det er 30 karber til sammen i jordbær og rabarbra (6,6 g pr 100 g i jordbær og 0,7 g pr 100 g i rabarbra), men jeg vet ikke hvor mye det er i sitronsaft og kanel. Synes det høres mye ut med 55 tilsammen? Men det er som du sier uansett ikke mye.

Helen sa...

Hehehe- og jeg som trodde jeg hadde skjønt det.. :D Back to square one.. ;) Men det er ikke så nøye egentlig - poenget er jo at det er lite kh i dette syltetøyet! :O)

Frida sa...

Ja, det er jo det viktigste ;) Jeg gidder sjelden å telle så nøye selv...

Men hvis du vil telle karbene, så tenker jeg at du gjør det litt komplisert for deg selv ved å ta veien om kalorier og prosentregning. Hvis det er 6,6 gram karber per 100 gram jordbær, og det er 400 gram jordbær, så er det jo ikke verre enn å gange 6,6 med 4 for å få karbohydratinnholdet i 400 gram jordbær.

lovelyliller.com sa...

åh så deilig da :D sikker sommerfriskt. mmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...