25 mars 2011

Hjemmelaget SUNN sjokolade!Jeg har laget hjemmelaget sjokolade for første gang - og jeg må si - det var jo forbausende enkelt!

Jeg hadde forberedt meg litt på forhånd: Jeg har handlet sjokoladeingredienser på www.iherb.com, kjøpt siliconformer, og lest meg litt opp på hvordan man gjør det. Mjuuugly har mange gode tips her som kan være greie å lese før man setter i gang. Jeg fulgte hennes råd og slumpet i vei uten å måle og veie noen ting, sånn at jeg kunne finne noe jeg syns smakte godt. Og om jeg kan få si det selv - de ble VELDIG gode! (Og min kjære mann syns det er den beste sjokoladen han har smakt - noensinne!!). :)

I utgangspunktet trenger man kun kakaosmør, rått kakaopulver og søtning. Alt annet er valgfritt for å tilpasse smaken.

Jeg brukte:
Jeg smeltet først kakaosmør i vannbad. Så blandet jeg inn kakao til jeg syns fargen lignet på sjokolade. Hadde også oppi carobpulver for å mildne den mørke sjokoladesmaken. Så hadde jeg oppi søtning og litt salt. (For å få ut klumper i pulveret siktet jeg det i).

Når jeg var fornøyd med smaken hadde jeg oppi grovhakkede mandler før jeg helte massen i silikonform. Siden vi hadde tenkt å spise disse nokså kjapt satte jeg dem i fryseren så de skulle stivne raskt. Kan også avkjøles i kjøleskap eller i romtemperatur om man har bedre tid. (Den blankeste sjokoladen får man ved avkjøling i romtemperatur)

Så hvorfor er denne typen sjokolade sunn?
Rå kakao er ubehandlet rå sjokolade. Det vil si at kakaoen ikke har blitt varmebehandlet eller tilsatt noe. All sjokolade vi kjenner lages av kakaobønner, men veldig ofte blir kakaobønnene varmet opp i prosessen. Da forsvinner mye av de gode næringsstoffene. Rå kakao er utrolig sunt. Det er en av verdens sterkeste antioksidanter. (Info hentet herifra)
Man må passe på å ikke varme opp kakaosmøret over 40 grader så man beholder så mange av næringstoffene som mulig. Og for å gjøre sjokoladen ennå sunnere kan man gjerne ha i nøtter eller ulike typer supermat. Og sist men ikke minst - denne sjokoladen er helt sukkerfri - uten noen for for skummel kunstig søtning!

Sjokolade av denne typen påvirker heller ikke blodsukkeret! Dermed greier man helt fint å slutte å spise dem etter noen biter. (I motsetning til vanlig sjokolade der i hvert fall jeg MÅ spise til skålen er tom...)

Og jeg kjenner at for min del kan sjokoladeproduksjon fort bli en ukentlig foreteelse! Deilig å kose seg med litt sunn sjokolade på en fredagskveld - med verdens beste samvittighet!

(Skal du bestille varer via www.iherb.com for første gang sparer du 5 dollar ved å bruke koden BIX900)

9 kommentarer:

Carita sa...

Har lenge hatt lyst til å lage slik sjokolade, men er littegrann redd og, "tenk om jeg svir den" Eller at den smaker fælt.. Men det frister veldig å prøve en gang iallefall :)

Fragola sa...

Gratulerer med egenprodusert sjokolade! Jeg har veldig lyst til å prøve selv :-)

Helen sa...

Fragola - Det var mye enklere enn jeg trodde! Så det er bare å prøve. :)

Carita - tror ikke det er mulig å svi den, den er jo i vannbad. :) Lykke til!

Lene sa...

HEi, jeg så at du var interessert i en nøkkelring, tusen takk for din interesse :)
Nå er de tre marsnøkkelringene blitt adoptert bort, men det er ny mulighet i april.
Jeg legger ut apriladopsjonen i slutten av neste uke. Da blir det nye nøkkelringer og nye muligheter.

Carita sa...

Hehe, er jo sant det, men jeg er egentlig ikke så flink til visse ting. Men får se hvordan det går når jeg skal lage det ;)

Helen sa...

Carita - det kommer til å gå kjempefint! Bare husk å smake til så du får en smak du liker! :)

Silje Silje sa...

Ser at Lene lager nøkkelringer som ligner veldig på mine monster. Sååå.. Ville bare nevne det. ;-)

Kult at sjokoladen ble suksess!

tonje boganes sa...

Disse så knallgode ut!
Veldig flott blogg du har!
Klem Tonje

Ane sa...

NAM! Men hvordan er disse i forhold til om man ønsker å gå ned i vekt? Jeg forstår at man kan spise de med god samvittighet ifh at de ikke inneholder noen karbohydrater og i tillegg er ubehandlet rå sjokolade, men kan man ha god samvittighet ifh til vekta? :-) Hilsen ei som er litt ny på lavkarbo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...