27 februar 2012

Blomkålris



Man skulle tro at jeg etter snart et år på lavkarbo hadde testet ut blomkålris, men det har jeg altså ikke - før nå nylig. Det smaker som blomkål, men ligner i konsistensen på vanlig ris, og er genialt til gryteretter. For det har hendt at jeg har savnet tilbehør som kan hjelpe meg å få med meg sausen på tallerkenen. Dette kommer jeg til å spise igjen!

Du trenger:
  • raspet blomkål
  • smør /ghee
  • salt
  • hvit pepper (kan utelates)
Rasp opp blomkål, kok i 2-4 minutter (smak på den underveis til den har passende konsistens), sil så av vannet og bland i smør, salt og evt pepper. 

Kjapt og greit. :)

8 kommentarer:

Jane sa...

Ja, det er jo simpelthen så genialt. Jeg glemmer også at få det på menuen.

Det vil jeg huske nu :)

gladerebarn sa...

Dette skal jeg prøve. Høres både godt og lurt ut. Takk for oppskrift!

Tine sa...

Ikke vær redd for å prøve den rå varianten, under et lag av varm gryte, kjenner du ikke at den er kald. Jeg kjører den i foodprosessor, så sparer jeg fingertuppene fra rivjernet :)

Helen sa...

ah - foodprosessor var en god ide!! tidsbesparende også. Har prøvd den rå, men foretrekker kokt.. :)

Kristine sa...

Blomkålris er så godt.
Jeg skal jammen ha det i noriarkene :)


SV:
Uff, da.
Har du blitt frisk?
Håper du kommer deg fort.
God bedring :)

Helen sa...

Litt snufsen ennå men nesten helt bra! :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Blomkålsris är en stor favorit hemma hos oss. Enkelt att göra och gott... perfekt!

Charlotte Rasmussen sa...

Det er ganske enkelt genialt. Det havde jeg aldrig tænkt på - tusind tak for tipper;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...