Man skulle tro at jeg etter snart et år på lavkarbo hadde testet ut blomkålris, men det har jeg altså ikke - før nå nylig. Det smaker som blomkål, men ligner i konsistensen på vanlig ris, og er genialt til gryteretter. For det har hendt at jeg har savnet tilbehør som kan hjelpe meg å få med meg sausen på tallerkenen. Dette kommer jeg til å spise igjen!
Du trenger:
- raspet blomkål
- smør /ghee
- salt
- hvit pepper (kan utelates)
Rasp opp blomkål, kok i 2-4 minutter (smak på den underveis til den har passende konsistens), sil så av vannet og bland i smør, salt og evt pepper.
Kjapt og greit. :)
8 kommentarer:
Ja, det er jo simpelthen så genialt. Jeg glemmer også at få det på menuen.
Det vil jeg huske nu :)
Dette skal jeg prøve. Høres både godt og lurt ut. Takk for oppskrift!
Ikke vær redd for å prøve den rå varianten, under et lag av varm gryte, kjenner du ikke at den er kald. Jeg kjører den i foodprosessor, så sparer jeg fingertuppene fra rivjernet :)
ah - foodprosessor var en god ide!! tidsbesparende også. Har prøvd den rå, men foretrekker kokt.. :)
Blomkålris er så godt.
Jeg skal jammen ha det i noriarkene :)
SV:
Uff, da.
Har du blitt frisk?
Håper du kommer deg fort.
God bedring :)
Litt snufsen ennå men nesten helt bra! :)
Blomkålsris är en stor favorit hemma hos oss. Enkelt att göra och gott... perfekt!
Det er ganske enkelt genialt. Det havde jeg aldrig tænkt på - tusind tak for tipper;-)
Legg inn en kommentar