30 oktober 2011

Dokumentar om lavkarbostudie. Anbefales!


Kilde


Jeg holder på å lese boken "Matrevolusjonen" av doktor Andreas Eenfeldt. Veldig bra bok som jeg skal skrive mer om når jeg er ferdig med den. Andreas skriver blant annet om et studie gjort i landsbyen Alert Bay i Canada der nesten 100 mennesker med indianerforfedre gikk over til et lavkabokosthold i et år. For bare 150 år siden spiste folk i denne landsbyen stort sett bare fisk og annen sjømat, viltkjøtt og grønnsaker. Men de har som resten av vesten gått over til å spise mye brød, pasta, ris osv.

Studiet ble gjennomført av Dr. Jay Wortman. Han oppdaget noen år tidligere at han hadde fått diabetes 2. Han forteller::
"My immediate instinctive response was to stop eating any food that caused my blood sugar to rise. So I eliminated carbohydrates from my diet. Within four weeks, my blood sugar and blood pressure had normalized and I began to feel much better." (Kilde)
Så hva var resultatet av eksperimentet han utførte i Alert bay? Gjennomsnitlig vektnedgang per deltaker var 10 kg. De med diabetes kunne kutte kraftig ned på medisinene. Mange rapporterte at de var i bedre humør. Og på den eneste nærbutikken ble det solgt 5 ganger så mye blomkål og 3 ganger så mye egg.


Dokumentaren heter "My big fat diet" og kan sees her:

Del 1
Del 2
Del 3

1 kommentar:

Anonym sa...

Elsker den boka! Alle burde lese den før de gjør seg opp en mening om lavkarbo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...