Til 1 porsjon bruker jeg:
- 100 g kokosmelk
- saften fra en skive sitron
- et LITE klyp salt (kan utelates)
Bland og du er ferdig. :) Det smaker forbausende lite kokos! Sitronen gjør at smaken balanseres godt og kokossmaken ikke blir for overveldende. Noen sa at dette smaker som yoghurt - og jeg må faktisk si meg enig i det!
Jeg foretrekker kald "yoghurt" til frokost. Tøm da boksen med kokosmelk i en annen beholder og bland sammen krem og vann med feks en gaffel. Sett i kjøleskaper til neste dag og konsistensen er perfekt! Har boksen derimot stått i romtemperatur bruker du bare av kremen (det tykke). Eller - bruk LETT kokostmelk (boksen til venstre på bildet under) som har stått i kjøleskapet - den skiller seg nemlig ikke. Den inneholder like lite karbohydrater, men inneholder naturligvis mindre fett. Vurder da om du ønsker å tilsette kokosolje eller linfrøolje for høyne fettinnholdet på frokosten, ellers blir man kanskje ikke mett nok på en porsjon. :) Men jeg foretrekker vanlig kokosmelk - den smaker mest. :)
Jeg har på ca 35 g av Kostdoktorns frokostmüsli oppi sammen med ca 25 g bringebær eller blåbær pluss 1 ts sukrin.. Kjempegod frokost!
Kokosmelk er mer lavkarbovennlig enn gresk eller tyrkisk yoghurt! Bare se her:
- Gresk yoghurt - 5,8 g kh per 100 g
- Tyrkisk yoghurt - 5,1 g kh per 100 g
- Kokosmelk (Santa Maria) - 1 g kh per 100 g
Spiser du kokos-"yoghurt" med kostdoktorns musli og bringebær gir denne frokosten deg:
- 3,91 g kh
- 358 kalorier
- 5% karbohydrater, 10% protein, 85% fett
Så dette kan være nyttig både for de som unngår kumelk, og for de som vanligvis spiser tyrkisk/gresk yoghurt og ønsker å kutte karbohydrater ytteligere. :)
3 kommentarer:
jeg lager soyamelk yogurt :D
Det har jeg ikke prøvd, - tåler ikke soyamelk så godt (får utslett..). Men moro å lage selv! :)
This is a very meaningful post for me. Thank you.
Facts About Farting
Legg inn en kommentar