Atkins induksjon er den strengeste fasen av Atkins-dietten og er ment til å vare i 2 uker. Det vil gi meg en fin start på høsten, og 2 uker er veldig overkommelig når man skal spise såpass "strengt". (Les gjerne hva Lena Beatrice skriver om Atkins induksjon er her. Og her står det om hvilke matvarer man kan spise.).
Forberedelsene nå går ut på å planlegge menyer, sende mannen på butikken med handleliste, og å sette meg mer inn i diett.no (eget innlegg om diett.no kommer).
Jeg gleder meg! Etter en nokså usunn sommer skal det bli deilig å få en pangstart på høstens kosthold. Jeg kommer til å legge ut dagsmenyer hver dag, med oversikt over mengde karbohydrater og næringstoffer.
I korte trekk blir kostholdet de neste 14 dagene slik:
- ca 20 kh per dag
- minimalt med melkeprodukter og nøtter/kjerner
- ca 75% fett, 20% protein og 5% karbohyrater
- Ellers i all hovedsak skal jeg spise: egg, kjøtt, fisk, smør, oljer, grønnsaker, vann, kaffe, urtete, litt kremfløte
Jeg forventer å gå ned noen kilo i vekt, og å få stabilisert søtsug og energinivå i løpet av disse 2 ukene. Jeg forventer også at jeg kan oppleve å ha lite energi de første dagene i en overgangsfase, men det er ikke så farlig når man er hjemme i mammapermisjon. :)
Her er en dokumentar om Atkins laget av BBC:
del 1, del 2, del 3, del 4, del 5
Her er en dokumentar om Atkins laget av BBC:
del 1, del 2, del 3, del 4, del 5
Bildet funnet her |
4 kommentarer:
Lykke til! Det blir spennende å følge med...
ojoj! lykke til! :D
:)
Spennende, blir artig å høre hvordan det går!
Legg inn en kommentar