31 juli 2011

Diett.no


Diett.no er en super nettside å bruke for å få oversikten over hva du spiser. Dette er jo ikke noe man trenger å gjøre konstant, men i visse perioder er det bra å få en god oversikt over maten en får i seg. Og jeg kommer til å bruke denne de neste 14 dagene mens jeg er på Atkins induksjon. Man kan telle karbohydrater, kaloriinnhold, næringsinnhold og registrere trening - med mer.. Dette er etter min mening det beste nettstedet for dette - bedre enn vektklubben.no (VG's tjeneste) som du må betale for, og bedre enn vektklubb.no (Grete Roede) som har en gratisversjon. 

Under fanen Mine måltider (se bildet under) kan du legge inn maten du spiser. Man får da opp antall kalorier. Men man kan endre dette til å vise antall gram karbohydrater (1). Da ser man antall kh for hele måltider (2) og per matvare (3).

Klikk på bildet for større versjon

Under K-diagram fnner du hvor mye fett, proteiner og karbohydrater i prosent du har spist for hele dagen. 


Under ADI% (Akseptable Daglige Inntak) finner du hvor mye vitaminer / mineraler med mer maten inneholder. (Her viser det bare for frokosten siden det bare er den jeg har lagt inn her).
Du kan også legge inn egne oppskrifter og egne matvarer.

Applaus til de som driver diett.no - de har laget et svært bra nettsted. Og kjempebra at det er gratis!

5 kommentarer:

Jeanett sa...

KJEMPEapplaus til de som driver diett.no!!! :D

Elisabeth sa...

Har brukt diett.no mye selv. Det var særlig fint i starten av lchf-livet mitt, da jeg ønsket å få oversikt over hva jeg egentlig fikk i meg av næringsstoffer. Og om jeg lå riktig i prosent i forhold til fett/prot/karb. Og jeg prøver masse oppskrifter jeg finner på disse herlige bloggene. Alle som faller i smak går innom diett.no. Bruker det til å definere næringsinnholdet i retten. Syns det er gøy å skrive det i kokeboka sammen med oppskriften. Fin blogg forresten, titter fast innom her hos deg også:)

Ele sa...

Takk for tipset!

Helen sa...

Ja veldig tungvindt å telle kh uten diett.no! Takk for kommentarer. :)

Anna Brandsdal sa...

Takk for tipset, skal teste ut dette :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...