30 juli 2011

Forberedelser til Atkins induksjon

Flere av bloggene jeg følger har nylig holdt på med Atkins induksjon. Nå er det min tur! Jeg setter i gang på mandag og skal holde på i 14 dager. Skulle melkeproduksjonen (jeg ammer) mot formodning gå ned kommer jeg til å øke karbohydratnivået igjen. Men jeg ser ingen grunn til at det skulle ha en effekt der. (Men ammer du og ønsker å prøve Atkins induksjon - sjekk med fastlegen din om du er usikker på om det er lurt)!

Atkins induksjon er den strengeste fasen av Atkins-dietten og er ment til å vare i 2 uker. Det vil gi meg en fin start på høsten, og 2 uker er veldig overkommelig når man skal spise såpass "strengt". (Les gjerne hva Lena Beatrice skriver om Atkins induksjon er her. Og her står det om hvilke matvarer man kan spise.).

Forberedelsene nå går ut på å planlegge menyer, sende mannen på butikken med handleliste, og å sette meg mer inn i diett.no (eget innlegg om diett.no kommer).

Jeg gleder meg! Etter en nokså usunn sommer skal det bli deilig å få en pangstart på høstens kosthold. Jeg kommer til å legge ut dagsmenyer hver dag, med oversikt over mengde karbohydrater og næringstoffer.


I korte trekk blir kostholdet de neste 14 dagene slik:
  • ca 20 kh per dag
  • minimalt med melkeprodukter og nøtter/kjerner
  • ca 75% fett, 20% protein og 5% karbohyrater
  • Ellers i all hovedsak skal jeg spise: egg, kjøtt, fisk, smør, oljer, grønnsaker, vann, kaffe, urtete, litt kremfløte

Jeg forventer å gå ned noen kilo i vekt, og å få stabilisert søtsug og energinivå i løpet av disse 2 ukene. Jeg forventer også at jeg kan oppleve å ha lite energi de første dagene i en overgangsfase, men det er ikke så farlig når man er hjemme i mammapermisjon. :)

Her er en dokumentar om Atkins laget av BBC:
del 1del 2del 3del 4, del 5

Bildet funnet her
4 kommentarer:

Tine sa...

Lykke til! Det blir spennende å følge med...

lovelyliller.com sa...

ojoj! lykke til! :D

Helen sa...

:)

Une sa...

Spennende, blir artig å høre hvordan det går!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...