05 mai 2011

Gojismooothie m jordbær


Detox-dagen er godt i gang! Les her for å lese mer om "The Experiment" der jeg er i ferd med å teste en full kostholdsomlegging. Og klikk her for å se målltider og dagsmenyer som jeg legger ut etter hvert.


Dagens frokost - Smoothie med gojibær og jordbær

Ha oppi alt, inkludert vannet gojibærene var oppi. Blend og drikk med en gang. Den dominoerende smaken er gojibærene, med et hint av jordbær - med andre ord, kjempegod! :)

Dagens lærdom - smoothie smaker faktisk kjempegodt uten både melk av noe slag eller eplejuice (som jeg noen ganger har oppi). Faktisk BEDRE uten eplejuice (kan dominiere smaken litt). En annen ting er at jeg ble sulten igjen litt for fort. (Er ikke vant med smoothies til frokost). Så neste gang skal jeg øke proteininnholdet til 2 ss, og kanksje øke fettinnholdet i tillegg.  

Hva er Gojibær godt for?
  • Gir masse næring til kroppen som gjør den i stand til å lege seg selv
  • Spesielt høyt innhold av antioksidanter
  • Balanserer blodsukkeret
  • Gir næring til huden, virker foryngende
For å lese mer om linfrøolje, lucuma eller yacon, se her
Ellers så vil jeg reklamere litt for hampproteinpulveret fra Jarrow Formulas vi nylig kjøpte! Jeg merker ikke SÅ stor forskjell i energi for tiden, nesten uansett hva jeg spiser eller ikke. (Noe som nok kommer av at jeg er høygravid og er trøtt og sliten av den grunn). Men min mann merker derimot stor forskjell fra før og etter han begynte med dette proteinpulveret. Han har fått mye mer energi! Og i følge ham er det det beste proteinpulveret han har prøvd noensinne.

Det jeg liker med det er at det ikke er varmebehandlet - så mest mulig næringstoffer er beholdt. Det er heller ikke tilsatt noe, så det er i sin naturlige form (grønt på farge). Det eneste negative jeg har googlet meg frem til på dette pulveret er smaken. Noen syns nemlig det har en litt spesiell smak (det er jo ikke tilsatt feks vaniljesmak el lign.). Men jeg bruker det bare i smoothies, og der blir smaken helt kamuflert.Både hamp-proteinpulveret og de andre ingrediensene kan skaffes på iHerb.com. Hvis du handler der for første gang, bruk kode BIX900 for å få 5 dollar i rabatt. 

4 kommentarer:

:) sa...

Lykke til! Er nok lurt med godt med fett oppi smoothies for å gi deg langvarig energi og metthetsfølelse. Jeg har som regel i 1/2 avokado + en god ss kokosfett extra virgin.. Da holder den lenge :)

Janicke sa...

Nydelig farge :-D Jeg bruker også masse fett i smoothies for å holde blodsukkeret nede. Hempprotein er supert og det er enkelt for kroppen å ta opp.

Helen sa...

Jepp - det var det jeg lærte i dag - MYE mer fett til frokost er bra.. ;) Godt tips m avokado - må kjøpe meg noen!

Une sa...

Spennende prosess, interessant å følge deg! Jeg bruker også hampproteinpulver, det eneste litt "negative" med det, så vidt jeg kan se, er at proteininnholdet er litt lavt sammenlignet med risproteinpulver/valleproteinpulver. Men man kan jo kompensere med å bruke litt mer :-)

SV. på ditt spm om stekefett til egg: Jeg er enig med deg. Jeg bruker som regel olivenolje til egg og fisk, og noen ganger raps. Ellers har jeg sett at Thorbjörg Hafsteinsdottir ofte blander halvt om halvt med kokosolje og oliveolje som stekefett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...