22 mars 2011

Frøknekkebrød

Jeg bakte disse knekkebrødene i dag, og min mann har allerede bestillt mer! Det finnes utallige oppskrifter på knekkebrød, og denne fant jeg her - takk Fragola!.(Jeg har endret saltmengden i forhold til orginaloppskriften).

Oppskriften er glutenfri og inneholder masse sunne næringstoffer! Som jeg skriver om her er bla. linfrø bra for benbygning og hjertet, motvirker brystkreft hos kvinner og prostatakreft hos menn, og er bra for hud, hår og negler! 

Oppskriften:
  • 2 store egg (kan erstattes med lik mengde vann)
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl gresskarfrø
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl valnøtter
  • 1 ts havsalt 
Sett ovnen på 180 grader. Ha oppi det tørre i foodprosessor og kjør en stund for å knuse frøene. Ha oppi egg (eller vann) og kjør det til en deig, Kjevle deigen ut på en bakeplate mellom to ark med bakepapir. Ønsker du tynnere knekkebrød fordel massen på to brett. Del opp med pizzakutter og stek i 15 - 20 min. Er de ikke tørre da sett døra på gløtt og stek på 100 grader til de er tørre.

Næringsinnhold:

  • Hvis du deler opp i 16 knekkebrød er det 1,7g karbohydrater per knekkebrød.
  • 4% karbohydrater, 19% protein, 77% fett

Enjoy!

6 kommentarer:

Fragola sa...

Hey! Så bra at de ble godt mottatt.Her i huset liker mannen det også. Og han er skikkelig kresen på brød. Og ikke minst alle de sunne næringsstoffene. Lurer på hvordan det ville blitt å smugle noen chiafrø i oppskriften? Så blir det enda mer omega-3? ;-)

Helen sa...

Si i fra når du har testet det!! :) Min sønn på 2 sitter akkurat nå og knasker på et knekkebrød.... (Har lett etter gode alternativer til kjeks til ham.. tror dette definitivt blir et av alternativene framover!!)

Tine sa...

De så gode ut! Har du lyst å slippe eggene så må du gjerne prøve oppskriften jeg bruker. Du finner den her (langt nede): http://tinesundal.blogspot.com/2010/01/gjerrig-pa-karbo.html

Helen sa...

Takk for tipset Tine!! Prøver jeg dem skal jeg legge dem ut her og linke til deg :)

Sara sa...

Heimelaga knekkebrød er så godt! :)

Une sa...

Mmmm, nå ble jeg sulten!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...