06 august 2015

Rengjøre glassvegger i dusjen

Jeg synes egentlig ikke husarbeid er så ille, men liker best å ha god tid (og helst slippe unger som springer rundt beina mine mens jeg holder på). Men det er en ting jeg aldri har likt - å vasje dusjen... Fysj for en kjedelig jobb. Dermed blir det gjort litt for sjelden, og den siste tynne filmen med striper etter kalk og såpe (eller hva det nå enn er) på dusjveggen vil ikke bort uansett hvor mye jeg skrubber.

I går spurte jeg på Facebook om noen hadde noen gode tips på en (kjemikalefri) løsning..  Et forslag kom inn - som funker!! Så jeg sender mange gode tanker i retning Håkon som tipset meg om - glasskrape!

Håkon skriver: "Jeg bruker glasskrape, altså en slik plastskrape hvor man fester et tapetknivblad. Disse brukes oftest til å fjerne vindusdekor, men duger også perfekt for fjerning av guffe fra glassvegger i dusjkabinettet. Hos meg er det harde plastvegger, men om man har glassvegger vil det nok fungere mye bedre."

Og etter litt leting i verktøyet fant jeg en glasskrape.  Så da var det bare å skrape i vei, og det funket skikkelig bra! Det kom av et fint hvitt støv (som jeg helst ikke vil vite hva er.. ), og glasset ble atter en gang helt gjennomsiktig.


Det sies at den beste måten å rengjøre noe på, er å ikke la det bli skittent.. Så konklusjonen er vel at en burde vaske dusjen kjapt hver dag, så slipper man noen utfordringer. (Men kjenner jeg meg selv rett så kommer det ikke til å skje...) MEN det blir i hvert fall lettere å holde det rent når man begynner med helt blankt glass igjen.

Det var det ikke lett å ta gode bilder av dette, men på bildet under ser du en firkant som er mer gjennomsiktig enn resten... (Tro det eller ei så ble (hele) glassveggen vasket i går, selv om det ikke ser sånn ut..)

Ble et litt dårlig mobil-bilde - men men.. :)


Nå gjenstår det bare å skrape resten, så blir glassveggen så god som ny. Så takk igjen for tipset Håkon, noen ganger må det en mann til... ;)

PS - Glasskrape fungerer nok best på glass, som Håkon sier. Er du redd for riper, prøv på et lite synlig sted først. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Har samme problemet selv, men synes det ser drastisk ut med skrape. Ser for meg riper og at jeg ikke klarer holde den rett nok.

Ser absolutt forskjell på dusjglasset på bildet.

Det beste trikset foruten å bli vaskemanisk, er å ikke ha blankt glass i dusjen, men mønster eller noe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...