03 juni 2014

Sunnere tannkrem (uten plast og fluor)

Kilde
I dag kan vi lese om tannkrem og hudpleieprodukter som inneholder plastkuler. Disse vaskes så ut i naturen der de kan tas opp i fisk og sjømat.. Usj!

Fluor sies også å være gifitg for kroppen, og bør derfor unngås i tannkrem. Det er bare å google emnet så får man opp lister med grunner for det.

Det med plastkuler i tannkrem har jeg ikke vært klar over før i dag, men fluor har jeg hatt lyst til å unngå en stund. Det finnes mange alternativer til fluor-tannkrem, og jeg har testet ut noen av dem. Men de fleste var dessverre ikke gode å pusse tennene med, både på grunn av for liten "skrubbe-effekt", og på grunn av smaken.

Så testet jeg Earthpaste. Bingo! Den liker jeg skikkelig godt! Har nå brukt den i over et år og er fremdeles veldig fornøyd. Den inneholder bare redmond leire, xylitol, peppermynteolje, mentol, salt og te tre olje. Den smaker godt, den gjør jobben sin, og tubene er store og varer veldig lenge. Blir ikke bedre enn det!

Earthpaste kan kjøpes her

Kilde
Bruker du vanlig tannkrem, eller er du også litt "sær" når det gjelder tannkrem? :)

Oppdatering: Takk til Andreas som gjorde meg oppmerksom på dette - Iherb anbefaler barn og gravide om å ikke bruke denne da den kan inneholde spor av bly!4 kommentarer:

Andreas sa...

Denne må jeg teste ut. Takk for tips.

Men: Ser at iHerb advarer om at den inneholder bly-rester. Hva tenker du om det?

Helen sa...

Det hadde jeg ikke fått med meg! Har oppdatert innlegget. Takk for at du sier i fra! :)

Lmh79 sa...

Fikk tannsten når jeg brukte bare den i et drøyt halvår....

Lmh79 sa...

Fikk tannsten når jeg brukte bare den i et drøyt halvår....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...