23 april 2012

Tittei.. og geocaching


Jeg er her altså.. selv om det er litt stille på bloggen for tiden. Jeg har hatt to syke barn og en mann med vondt i ryggen, så det har vært litt andre ting å ta hånd om her hos oss. Men negative ting kan ofte snus til noe positivt - og min mann fikk en vekker da han fikk vondt i ryggen nå. Utrolig viktig å ta vare på helsa altså! Vi har begge trent lite siste året. Og vi kan selfølgelig skylde på 2 små barn og mye jobbing, men man får ofte tid til det man prioriterer!

Men samtidig må man være realistisk.. For meg betyr det å ikke planlegge så mye mer enn noen turer i lysløypa et par ganger i uka. Jeg er ofte alene med barna på kvelden da mannen jobber en del kvelder - så greit å ikke sette lista for høyt for hva jeg får til på treningsfronten i vår. (Det blir bedre til høsten når yngstemann skal begynne i barnehagen og mannen dermed får mer normale arbeidstider (driver eget firma, derav fleksibel arbeidstid)).

Men - man kan da ta helgene til hjelp og ta barna med? Vi har nemlig lyst å ta opp igjen Geocaching. Nå er jo eldstemann 3 år, så skattejakt er jo midt i blinken! Geocaching er nemlig en form for skattejakt der man leter etter et sted (oftest ute i naturen) der noen har lagt igjen en vanntett boks med noen skatter oppi. Der kan man registrere at man har vært der og bytte til seg en liten ting om man ønsker det. Og det er ikke bare barnefamilier som driver på med dette - en del "cacher" finnes på havets bunn, på fjellhyller eller andre steder der det stort sett bare er voksne som ferdes. :) Akkurat den typen blir litt voldtsomt for oss, så vi kommer nok til å holde oss til små fjelltopper, utkikkspunkter og lignende i nærområdet.

Jeg hørte om dette for første gang via et innslag på NRK, og jeg ble nokså sjokkert over å finne ut at det finnes mange slike rett rundt her vi bor. Så det er nok å ta av, så det er bare å sette i gang igjen. :)

Hver prikk representerer en "cache".
Så det skulle jo holde i overskuelig fremtid
bare i denne delen av verden....

Her kan du lese mer om geocaching.
Her er den offisielle hjemmesiden (engelsk)Her kommer noen bilder av tidligere turer der vi har funnet geocacher, evt ikke funnet noe - men fått en flott tur alikevel!
3 kommentarer:

Anette sa...

Så flott innlegg! Jeg har også blitt bitt av geocaching-basillen og foreløpig har vi funnet to her i Brønnøysund hvor vi bor. Men jeg vet at det fins mange flere og vi gleder oss til en ordentlig skattejakt-sommer :) Klem fra Anette :)

Helen sa...

Så moro! Vi skal til Gøteborg i sommer, så vi må få med oss noen der.. (men vi rekker ikke alle, det finner hundrevis!)

Tine sa...

Det er noen i Bergen også, men de vi leitet etter fant vi ikke, så piffen forsvant liksom :)
Lykke til i alle fall.
Masse fine bilder!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...