29 februar 2012

Hvordan bytte meltype i en oppskrift?



Ja hvor mye mandelmel skal man bruke i steden for hvetemel? Og kan man bytte ut mandelmel med kokosmel? Og hvor mye bruker man da?

Mel har forskjellige egenskaper, blant annet hvor mye vann det trekker til seg, derfor kan man ikke bruke samme mengde når man bytter.

Sånn gjør du det: 1 del hvetemel = 2/3 del mandelmel = 1/3 del kokosmel.

Eller sagt på en annen måte: 3 dl hvetemel = 2 dl mandelmel = 1 dl kokosmel.

Til nå har jeg bare prøvd meg frem, men denne "formelen" skal bli grei å bruke framover!


Jeg fant dette hos Fede Tider


6 kommentarer:

Frida sa...

Dette har jeg lurt veldig på faktisk. Så takk :)

Lurer også litt på når det er lurt å bruke mandelmel og når det er lurt å bruke kokosmel?

Helen sa...

Ja si det.... Si i fra hvis du finner ut noe! :)

Frida sa...

Og jeg som håpet at du hadde fasiten ;)

Helen sa...

Hehe nei.. Men kanskje Cecilie vet? (Fristende lavkarbo)

Frida sa...

Ingen dum tanke.

Mat for sjelen sa...

Genialt! Tusen takk skal du ha! Dette har jeg fundert en del på, og prøvd meg frem med ulikt hell :-)
For meg som er kjemi/realist utdannet passer det flott med en formel å regne ut med ;-D

Tove

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...