29 februar 2012
Hvordan bytte meltype i en oppskrift?
Ja hvor mye mandelmel skal man bruke i steden for hvetemel? Og kan man bytte ut mandelmel med kokosmel? Og hvor mye bruker man da?
Mel har forskjellige egenskaper, blant annet hvor mye vann det trekker til seg, derfor kan man ikke bruke samme mengde når man bytter.
Sånn gjør du det: 1 del hvetemel = 2/3 del mandelmel = 1/3 del kokosmel.
Eller sagt på en annen måte: 3 dl hvetemel = 2 dl mandelmel = 1 dl kokosmel.
Til nå har jeg bare prøvd meg frem, men denne "formelen" skal bli grei å bruke framover!
Jeg fant dette hos Fede Tider
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
6 kommentarer:
Dette har jeg lurt veldig på faktisk. Så takk :)
Lurer også litt på når det er lurt å bruke mandelmel og når det er lurt å bruke kokosmel?
Ja si det.... Si i fra hvis du finner ut noe! :)
Og jeg som håpet at du hadde fasiten ;)
Hehe nei.. Men kanskje Cecilie vet? (Fristende lavkarbo)
Ingen dum tanke.
Genialt! Tusen takk skal du ha! Dette har jeg fundert en del på, og prøvd meg frem med ulikt hell :-)
For meg som er kjemi/realist utdannet passer det flott med en formel å regne ut med ;-D
Tove
Legg inn en kommentar