08 april 2011

Dollar og ph-verdi


En liten oppdatering kl 20:09- artikkelen hos E24 ble oppdatert kl 17.50 med ny kurs - kr 5,39. Men for all del - kan ikke klage, den er fremdeles lav! :)

Fant denne artikkelen på E24 om at dollaren har nådd en ny bunn. 1 dollar er nå verd kr 4,41,-. Dette er gode nyheter for oss som bestiller ting og tang fra USA! Så skal du ha noe fra iHerb.com, amazon.com eller andre amerikanske nettbutikker - løp og kjøp nå. Her er det penger å spare. :)Selv har jeg blant annet bestillt ph-strips i dag. Dette for å teste drikkevannet her vi bor. Men - så begynte jeg å lese om at noen også tester urinen sin for å se om se har spist for mye mat med lav ph-verdi. Begynte å google emnet og fant mye om dette. Fant også leger som sier at dette bare er tull - kroppen justerer ph-verdien selv. Tja - ikke vet jeg.... Men har lyst å sette meg litt mer inn i emnet i alle fall!

Hva mener du?

12 kommentarer:

Veronica sa...

Dette med syre/base har jeg litt tro på i hvert fall. Vi eter fryktelig mye dritt her i Vesten - klart det påvirker oss på ulike måter. F eks indisk mat er jo mye mer variert i sure, bitre, søte og salte smaker. Skulle ikke forundre meg at kroppen setter mer pris på et variert inntak, og dermed variert inntak av næringsstoffer.

Anita sa...

Takk for mange hyggelige kommentarer. Jeg har ikke overskudd til å følge med i så mange blogger enda, men håper det bedre seg. Det er så koselig med kommentarer;)

At dollarkursen er lav er utrolig digg, spesielt med tanke på at jeg skal 5 uker til statene i sommer! ;)

Unknown sa...

David Sandoval (rå mat og supermat-"guru") sa på et foredrag i går at han syns at å snakke om ph bare er tull. Han mente at det var veldig mye misledende informasjon som såkalt ph-eksperter kommer med. Kroppen er i utgangspunktet sur i forhold til ph-skalaen, og om man tilfører ekstra base i form av diverse tilskudd, så vil det som skjer være at kroppen må kompensere ved å produsere mer syre, altså det har lite/ingen effekt. Dessuten - det er ikke direkte livsfarlig å være for sur, men å være for basisk er i høyeste grad dødelig. Jeg tro på Sandoval, i alle fall, det virker som om han kan utrolig mye om hvordan kroppen fungerer.

Helen sa...

Ida - veldig interessant at han mener det! :)

Janicke sa...

Håper den holder seg nede en stund til kontoen blir fylt opp :-D

mia sa...

Dollaren er over fem, men fortsatt billig og gøy for oss i herb fans!:)

Helen sa...

Mia - det har du helt rett i. Har lagt inn en kommentar i innlegget :)

Tine sa...

Les pH Mirakelet av Robert Young. Han var i Bergen og da var jeg og hørte på ham. Veldig interessant det han snakker om. Jeg kjenner det på verk i knoklene når jeg spiser for mye egg, hvitost og sånt som er surt. Har kuttet brus og kjøtt for lengst, bla. for å bevare syre/basebalansen.

Tine sa...

Jeg hamstret masse da jeg var i London, men noe fikk jeg ikke tak i der heller. Kanskje jeg skal bruke koden din og prøve meg på Iherb jer også?

Helen sa...

Tine - skulle jeg gjettet, så ville jeg trodd at ost og egg var basisk.. Så mye vet jeg om slikt.. hehe :) Men, som jeg skrev i diett-innlegget mitt - enhver må finne det som gjør kroppen vel: kutte ned på det som gir negativ virkning, og øke mengden av det som gjør godt. Et eksempel er Kamut hvetegress - min mann får en enorm energi de dagene han tar det. (Har ikke hatt samme virkning på meg foreløbig, kanskje fordi jeg er gravid.. vet ikke..) :)

Silje Silje sa...

Har de stripsene der jeg også, men syns det var vanskelig å tolke svaret da det er farge og ikke tall man leser av. Blir ikke nøyaktig. Har ph-dråpene fra samme merke også, bruker dem når jeg spiser eller drikker noe jeg vet er spesielt syredannende.

lovelyliller.com sa...

typisk,etter jeg allerede bestillte 3 pakker sist uke XD jeg har ptro på ph,men som jeg skrev i artikkelen om emnet på bloggen bruker vanligvis kroppen å fikse dette selv :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...