08 september 2011

Lavkarbo pizzasnurrer


Jeg fortsetter å teste pizzaoppskrifter, og denne gangen laget jeg pizzasnurrer!

Min mann syns at trenger jeg ikke teste flere pizzaoppskrifter - for i følge ham har denne allerede vunnet! Med andre ord - denne fallt i smak! (Men jeg kommer til å teste flere altså..) :)

Man kan bruke geitost (feks denne) i steden for vanlig ost i fyllet. Men er usikker på om det finnes smøreost laget bare av geitemelk (som da kan bruke i deigen). Noen som vet? Så foreløbig er ikke denne (ku-)melkefri altså. Det er ok for meg siden jeg nå spiser litt melkeprodukter "til best". (Når det er sagt så har jeg veldig lite forkjølelsaktige symtomer nå siden jeg vanligvis holder meg unna kumelk- hurra!) :)


Oppskriften:
(Rekker til 2 voksne og 1-2 barn)
Bunn:
  • 3 egg
  • 100 g philadelpiaost naturel
  • 1 ts bakepulver
  • litt salt
  • 1- 1,5 ss fiberhusk
Miks sammen med stavmikser og la røra hvile i 20 min. Da vil den tykne. 

Fyll:
  • 300 g kjøttdeig (100 gram av det kan byttes ut med bacon, gir ekstra god smak!)
  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 store ss tomatpurê (eller du kan bytte ut halvparten med salsa, det smakte også veldig godt!)
  • salt og pepper
  • krydder
  • litt vann
  • raspet ost (has på helt på slutten)
Stek kjøttdeigen og løk i stekepanne. Gni kjøttdeigen i panna så den blir finkornet. Ha i tomatpurê, litt vann og krydder og la det putre litt. 

Når røra til bunnen er tykk som grøt fordel den på en stekeplate og stek på 180 grader i 10-15 min. Ta den ut og fordel fyllet på og stek i 10 min til. (Ikke ha fyllet helt ut u kantene!) Ta ut og fordel raspet ost over hele og rull sammen til en rull (ta bakepapiret til hjelp). Viktig å ha på ost godt ut i kantene da den fungerer som lim. Skjær skiver av rullen og server som de er - eller ha på mer ost og sett i ovnen til osten er smeltet. 

Kjempegod fredagskos!

Det finnes flere versjoner av denne, men jeg fikk inspirasjon fra Et liv på lavkarbo. Men jeg lurer på om dette opprinnelig er en oppskrift av Nannah?



Vi spiste bare halve rullen og la resten i kjøleskapet. Neste dag skjærte jeg den opp i skiver som ble lunch den dagen. :)

Neste pizza som skal testes: Tines mandelbunn-pizza. Jeg gleder meg allerede!


6 kommentarer:

Ele sa...

Nam! Fikk lyst på pizzasnurrer! Skal teste denne oppskriften:) Tenkte å bruke hvit CHAVROUX geitost! Den er kjempe god!

KunnskapsrikTrening sa...

Dette så veldig godt ut :) Spennende med nye oppskrifter! Ha en super helg!

Fragola sa...

Så fin bloggen har blitt :-)

Helen sa...

Ele - takk for tips om ost! Den må jeg prøve en gang. Kan den både brukes i bunnen og i fyllet tro?

Kunnskapsris trening - :)

Fragola - takk! Jeg er veldig fornøyd selv også. Fint med litt "oppussing". :)

Unknown sa...

Såg gode ut:o))

Anonym sa...

Hei.

Du kan kanskje bruke snøfrisk naturell i stedet for philadelphia.

Super blogg du har:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...