18 mai 2012

Ostekake med lime (sukkerfri, glutenfri, - og søtningsfri om du vil..)


Dette er en enkel og kjapp ostekake. Det greie med denne er at om du, av en eller annen grunn, ønsker å unngå all søtning, kan du det med denne. Følg i så fall oppskriften, men kutt ut søtningen. Jeg syns den smaker bedre med søtning, men den fungerer også uten!

Bunnen:

Rist mandlene forsiktig i stekepanna og avkjøl. (Dette kan du hoppe over, men det får frem litt mer smak i mandlene). Kjør dem i blender til mel (jeg kjørte dem litt kort da jeg syns det er litt godt å ha noe å tygge på, men det er lettere å forme bunnen om det ikke er så mange større biter..). Bland mandelmassen med romtemperert meierismør, kanel og evt sukrin. Fordel massen i bunnen av en kakeform der bunnen er dekket med bakepapir. Sett i kjøleskapet mens du laget resten.

Ostemassen:
  • 1 liten kremfløte
  • 50 g sukrin (ca 4 ss) - valgfritt
  • 1/8 ts stevia - valgfritt
  • 1 boks seterrømme
  • 1 pakke philadelphia-ost
  • 1 lime (både skall og saft brukes)
  • 0,5 dl vann
  • 4 gelantinplater

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.  Bruk et rivjern og rasp av det ytterste skallet på limen og sett til side. Press ut saften og bland med vannet. Kok dette opp, press vannet ut av gelantinplatene og rør disse ut i det kokende limevannet. Hell over i ei skål eller lignende og sett i kjøleskapet til avkjølning. Mens du venter kan du blande fløte og søtning og vispe til krem. Bland seterrømme, philadelfia og limeskall (spar litt til pynt om du ønsker) for seg, og bland det så oppi fløten. Bland i gelantinblandingen.

Smak og se om du syns dette er passe søtt. Hvis det ikke er det, ta ut noen spiseskjeer ostemasse, bland i feks 1/16 ts stevia og bland så i dette i resten av massen igjen (så er du sikker på at steviaen er blandet godt ut). Gjenta prossessen om nødvendig.

Hell massen oppi kakeformen og fordel utover med en slikkepott. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer. 

Pynt med limeskall, friske bær, peppermynte eller lignende.
Inspirasjon til oppskriften fant jeg her.

5 kommentarer:

Lila sa...

Mmmm:)

Anonym sa...

Så lekker og delikat kaken ser ut. Smakte nydelig tenker jeg ;-)

Elin sa...

Flott kake, og den fikk jeg lyst å lage :-) Riktig fin helg til deg.

Helen sa...

:)

Anonym sa...

Hvordan er det å bytte ut seterrømma med lettrømme? Funker det like greit? Denne kaka så ekstremt god ut! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...