15 mai 2011

Geitost!Jeg trodde helt ærlig ikke jeg kom til å reklamere for et Tine-produkt sånn med det første. Men der tok jeg feil gitt! Jeg spiser som sagt ikke ost for tiden (pga at jeg unngår kumelksprodukter). Og har i grunnen ikke savnet det sånn veldig heller, men av og til er det godt med litt ost. Så jeg googlet meg frem til denne typen - Balsfjord hvit geitost.- og sendte mannen på butikken...

Den er VELDIG god!! MYE bedre enn vanlig gulost (eller hvitost som jeg kaller det). Den smaker nemlig mye mer!

Den inneholder: Geitmelk, salt, løpe og konserveringsmiddel (natriumnitrat E 251)

Så - det eneste negative (i tillegg til den dyre prisen) er altså at den inneholder Natriumnitrat. Jeg vil jo unngå så mange tilsetningstoffer som mulig, og dette E-stoffet kan, i følge noen studier, ha kreftfremkallende virkning.  (kilde). Med andre ord - ikke bra!.Så jeg tenker - denne osten kan jeg kose meg med "til best", altså av og til. Og det kommer det å gå helt fint - ost er ikke mitt største savn. (Oste-cravings er altså helt fraværende for tiden..) :)

E 251 finnes foresten i mange oster, så det er ikke spesielt for denne osten. For dere som spiser kumelksprodukter er feks Jarlsberg et godt alternativ, den er uten tilsetningsstoffer.

Men - kunne godt tenke meg å finne er god lavkarbo, glutenfri, melkefri oppskrift på pizza jeg kunne testet geitosten på. Så det blir kanksje et av prosjektene framover...

9 kommentarer:

Pia sa...

En ny ost for meg, det der...

Fragola sa...

Her har vi også prøvd ut forskjellige typer ost laget på geitemelk. Vanlig ekte geitost fra Tine er uten kumelk, Tine har er hvit geitost til av typen Snøfrisk som er fast og god.
Ellers har vi kjøpt Manchego og brie-aktige oster som også er gode. Pecorino er laget på sauemelk. Mange gode alternativer. :-)

Fragola sa...

Glemte å si at vi også har smakt på Balsfjord. Den er kjempegod, men det er mange butikker som ikke har den.

Helen sa...

Så gøy - da er det mye å glede seg til ! :D Og vi var kanksje heldige - vi fant nemlig denne osten på første forsøk (ICA)

ninabakke sa...

Spennende :) Den må jeg teste ut! Synd de alltid må tilsette så mye rart...

Anonym sa...

Så flott at du deler med oss. For dette må jeg teste :-)

Synsegulla sa...

Er Jarlsberg bedre altså? Didn`t know!Jeg vet ikke så mye om E-stoff jeg. Derfor er det veldig vanskelig å lese hva produkter inneholder. Jeg forstår jo ikke alt jeg leser.

Helen sa...

Helt enig, man husker jo ikke i hodet hvilke tilsetningstoffer som er helt uskyldige og hvilke som er potensielt farlige.. Anbefaler boken "Den hemmelige kokken" - den gir et godt innblikk i hva vi får i oss gjennom industrifremstillt mat!

En tommelfingerregel er jo å velge de matvarene med færrest tilsetningstoffer.. :)

Anonym sa...

Jeg må bare få kommentere innlegget ditt no. Du skriver at osten er tilsatt kunstig tilsetningsstoff natriumnitrat og at den også er tilsatt E251. Først må jeg da understreke at aE251=natriumnitrat.. ergo ikke to tilsetningsstoffer. Natriumnitrat er et salt som også kalles Natrium Saltpeter. Det er med på å hindre bakterievekst i osten av bla botulisme bakterien (Clostridium bitulinum). Konserveringsmiddelet finnes naturlig i enkelte grønnsaker. Når det gjelder mengden er den minimal, så du vil få i deg mikroskopiske mengder... Og jeg vil gjerne sjekket om den artikkelen der du skriver at inntak av så små mengder er kreftfremkallende.. Jeg tviler på at den er vitenskaplig! Så kos deg med osten du, den er basert på verdens beste geitemelk! Og det er farlig å leve....
f

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...