06 juli 2011

Baconkylling med geitost


Etter inspirasjon fra denne oppskriften fra LCHF-bloggen laget jeg en herlig middagen i dag. Nam det var godt! Jeg foretrekker ofte å ovnsteke kyllinglår da det blir mye saftigere, men denne måten å lage kyllingfilet på ble veldig saftig og god! Dette er både en genial hverdagsmiddag (kjapp å lage) og en helgemiddag man gjerne kan servere gjester!

Du trenger:
  • 1 kyllingfilet per person
  • 2 tynne baconskiver per person
  • 1 tykk skive geitost (feks denne) per person (evt brie / smøreost)
  • frisk krydderurt (jeg brukte basilikum)
  • pepper
  • evt litt salt
Lag et snitt i kyllingfileene, dryss litt salt inni snittet og legg inn geitost og hakkede krydderurter. Kvern litt pepper på fileene og surr baconstrimlene rundt og legg dem i ildfast form. Stekes på 225 grader i ca 20 min. 

Man kan brune fileene lett i stekepannen før man gjør alt dette, men det gjorde ikke jeg (og det smakte fortreffelig alikevel!) :)

Vi spiste blomkålstappe og en grønn salat til. 



1 kommentar:

lovelyliller.com sa...

fristende måte å lage kylling på! :D nam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...